Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

День бухгалтера від «Балансу»: дрес-код – вишиванка

Ольга Марчук
економічний оглядач

№7-8(54-55)(2016)

Незвичайним, насиченим яскравими барвами і національним колоритом видалося святкування Дня бухгалтера для майже півтисячі представників облікової професії з усієї України, які зібралися в столичному Українському домі.

7-8-54-55-62-1

Організоване у стилі українських вечорниць, але з наголосом на те, що вони бухгалтерські, свято зібрало переважно жіночу аудиторію. Обов’язковим атрибутом став акцент на національному одязі – вишиванці. Ініціатором свята виступив Всеукраїнський бухгалтерський клуб, а організатором – івент-агентство UtekaBusinessEvents. У числі інформаційних партнерів – журнал «Незалежний АУДИТОР». 

Розпочалося захоплююче дійство для бухгалтерів фестивалем бухгалтерських послуг, на якому низка компаній презентувала свої новинки, призначені для полегшення й удосконалення роботи бухгалтерів. На місці можна було отримати консультації з того чи іншого питання. Не менш цікавими для учасників вечорниць стали майстер-класи, де навчали хоум-декору, мистецтву мехенді, виготовленню мішечків саше, кераміки, елегантних рамочок. Фіналом створення різноманітних рукодільних сувенірів стало плетіння гігантського бухгалтерського вінка, до виготовлення якого могли долучитися всі охочі.
Господиня свята, віце-президент Всеукраїнського бухгалтерського клубу Світлана Позова з гордістю зауважила: «Про бухгалтерів розказують багато легенд, наголошуючи, що ми дуже нудні, сірі клерки в нарукавниках. Насправді бухгалтери – це люди, яким притаманна творчість і мудрість». Світлана розповіла, що дуже хотіла втілити у реальність свій задум – побачити українських бухгалтерів, вбраних в український одяг. А ще зізналася, що святкувати справжні бухгалтерські вечорниці мріяла саме в Українському домі, де б зібралися її колеги й однодумці з усієї України і змогли у невимушеній атмосфері ближче познайомитися, поділитися міркуваннями щодо професійних питань.
Вона також нагадала, що Всеукраїнський бухгалтерський клуб причетний до народження в Україні професійного свята бухгалтерів, адже саме представники цієї громадської організації свого часу звернулися до вищого керівництва держави з проханням про заснування Дня бухгалтера і закріплення його у нормативних документах. Завдяки цьому клопотанню у 2004 році було видано Указ Президента України, яким започатковано старт відзначення свята на державному рівні.
Генеральний директор Видавничо-консалтингової компанії «Баланс-Клуб», голова громадської організації «Всеукраїнський бухгалтерський клуб» Аполлон Позов додав, що довелося докласти чимало зусиль, щоб це свято відбувалося щороку, а в людей була можливість зібратися разом, поспілкуватися, подивитися на свою професію, оцінити її важливість, переглянути, що зроблено за минулий період. Він наголосив, що за 25 років існування бухгалтерського клубу досягнуто чималих результатів у розвитку та вдосконаленні професії, а також нагадав, що попереду – велика робота, адже ми прямує­мо до Європи, тому необхідно багато питань порушувати на міжнародному рівні. За його словами, щоб бути координатором між бухгалтерами, керівниками, законодавцями і європейськими бухгалтерськими організаціями, потрібно багато працювати, але нині організації, яку він очолює, це вдається.
На урочистостях, якими продовжилися бухгалтерські вечорниці, присутніх вітав заступник керівника департаменту з питань економічної політики Адміністрації Президента України, доктор економічних наук, професор Олег Канцуров. Насамперед він зачитав вітання Президента з нагоди професійного свята, у якому наголошувалося на тому, що професійні знання бухгалтера роблять його спеціалістом, без якого неможлива робота жодного підприємства, незалежно від форми його власності та виду діяльності.
Олег Канцуров підкреслив, що нині Україна перебуває на тому етапі, коли розвиток бухгалтерського обліку неможливий без розвитку професії, без гуртування всіх бухгалтерів разом. За його словами, нині бухгалтер на підприємстві – це людина, «яка знає все і до якої ідуть усі зі своїми проблемами». Він побажав представникам облікової професії залишатися компетентними фахівцями, підвищувати кваліфікацію, гуртуватися, формувати власну позицію і розвиватися у професійному плані.
Головний консультант Комітету Верховної Ради України з питань податкової та митної політики Лідія Чорногуз від імені комітету і його керівника Ніни Южаніної переказала щиру подяку за тісну співпрацю з «Балансом». Вона говорила про складність професії і по-бухгалтерськи зичила, щоб «за все заплатили наперед і щоб було менше кредиторської заборгованості».
Начальник управління методології бухгалтерського обліку Міністерства фінансів України Людмила Гапоненко зачитала привітання міністра фінансів та відзначила наполегливість бухгалтерської спільноти у бажанні підтримувати високий рівень освіти, освоювати новації податкового законодавства, бухгалтерського обліку. Вона подякувала аудиторії за співпрацю через громадські професійні організації, адже саме там бухгалтери «власною думкою та ініціативою роблять вдалі спроби долучатися до важкої і клопіткої роботи реформування бухгалтерського обліку». Чиновниця Мінфіну побажала, щоб представників цієї професії цінували керівники і розуміли родини, та вручила вітальні листи-подяки від Міністерства фінансів України групі активістів із бухгалтерського кола. У їх числі – співробітники групи компаній «Баланс».
Учасників свята також вітали головний бухгалтер Міністерства освіти і науки України Світлана Шарманська та завідувач кафедри бухгалтерського обліку Київського національного економічного університету імені Вадима Гетьмана, доктор економічних наук, професор Юрій Кузьмінський. А команда співробітників «Баланс-Клубу» підготувала для гостей музичний флешмоб.
На святкуванні Світлана Позова вкотре, цього разу в значно ширшому колі представників професії, презентувала книжку «Бухгалтер, якому довіряють». «Нині не всі бухгалтери добре ставляться до своєї професії, тому що працювати дуже важко, особливо, коли все невпинно змінюється і потрібно освоювати нові «правила гри». Керівники також не завжди розуміють, який результат повинен давати бухгалтер і що від нього вимагати. Я у своїй книжці хотіла наголосити, що бухгалтерському обліку 500 років, тому не варто витрачати зусилля на повернення довіри до нього. Потрібно повертати довіру до самих бухгалтерів, які здійснюють бухгалтерський облік», – підкреслила автор.
Для учасників свята презентували кліп «І створив Бог бухгалтера» та представили чудовий концерт за участі музичного фольклорного ансамблю «Театр пісні «Джерела», акробатів Оскара і Дениса Страхових, танцювальних колективів. Аудиторії також показали світлове шоу «Бухгалтерія – це любов». Та родзинкою вечорниць став виступ переможця шоу «Україна має талант» – самодіяльного гурту «Лісапетний батальйон» із неперевершеною Наталією Фаліон, який свої­ми жартівливими піснями неабияк розважив бухгалтерське співтовариство і викликав бурю емоцій.
На завершення бухгалтерських вечорниць відбулися конкурси та розіграші призів. Присутніх розважав відомий співак Василь Бондарчук та Театр пародій.


Додати коментар


Захисний код
Оновити

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%