Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Професійне свято – разом із РНБА та «Незалежним АУДИТОРОМ»

Ольга Марчук
економічний оглядач

№7-8(54-55)(2016)

День бухгалтера, який в Україні відзначають 16 липня, давно став для представників професії своєрідною позначкою, коли підбивають підсумки зробленого та намічають плани на майбутнє. Для святкування у колі друзів понад 120 активістів професії 22 липня 2016 року зібралися у Торгово-промисловій палаті. Організаторами заходу виступили Міжнародна громадська організація «Рада незалежних бухгалтерів та аудиторів» спільно з журналом «Незалежний АУДИТОР».

7-8-54-55-66-1

Уже на вході кожного учасника святкування чекав несподіваний сюрприз від генерального партнера – мережі крамниць електронних послуг «Твій час». Безпрограшна лотерея забезпечила і приємні подарунки, і гарний настрій. У вітальному слові президент РНБА Людмила Аксьонова підкреслила, що вважає професію бухгалтера однією з найкращих у світі, адже її представникам весь час потрібно навчатися новому, підвищувати свій професійний рівень, тобто вдосконалюватися і йти вперед. Вона зазначила, що щорічне свято для бухгалтерів, яке організовує РНБА, давно перетворилося у своєрідну зустріч друзів та однодумців, які у невимушеній атмосфері мають змогу поспілкуватися, визначитися, що їх турбує, які питання є найбільш нагальними для розвит­ку бухгалтерського обліку, аудиту. 

Почалося свято майстер-класом професора Київської школи економіки Михайла Колісника «Психологія ігор». Оратор пояснив, що коли добирав тему для майстер-класу, то вирішив: це має бути щось таке, що допомагає розвиватися, але водночас не кореспондує з фінансами. Саме тому вирішив вести розмову про ті ігри, у які грають люди у повсякденному житті. На яскравих, доступних, іноді навіть дотепних прикладах він блискуче пояснював суть взає­мин між людьми, моделював ситуації, аргументуючи, яким чином можна уникнути виникнення конфліктних моментів. 

Михайло Колісник не вперше працює з бухгалтерською аудиторією. Його лекції на бухгалтерських форумах, які кілька років поспіль проводить РНБА, викликали значну цікавість як обраною тематикою, так і способом подачі матеріалу. Відомий фінансист зізнався, що йому завжди було цікаво працювати з бухгалтерами, оскільки вони допитливі, чіткі, організовані. 

А стосовно того, що переважна більшість бухгалтерів – жінки, у Михайла Колісника свої аргументи. Він підкреслив, що споконвіку ведеться, що жінка є втіленням усього раціонального. Вона завжди була берегинею домашнього вогнища, тримала в порядку господарство. І бухгалтерію жінки, на відміну від чоловіків, вміють краще довести до ладу. Він переконаний, що у цій професії чоловікам навіть не варто змагатися за першість. 

Цього святкового вечора на бухгалтерів очікували ще й відзнаки за їхню нелегку працю та громадську активність. Президент РНБА Людмила Аксьонова вручила почесні грамоти групі активістів громадської організації за високий професіоналізм, самовіддану роботу та вагомий внесок у розвиток організації. У числі нагороджених – Тетяна Ковтун, Лариса Соколова, Неоніла Гульченко, Лілія Дегтяр, Надія Остапчук, Тетяна Останіна. 

Ділячись враженнями від свята, Людмила Аксьонова зауважила, що День бухгалтера для неї особисто – це насамперед зустріч із друзями-бухгалтерами, колегами й однодумцями. У неформальній обстановці вони можуть поспілкуватися, визначитися, що їх турбує, які новації потрібні для розвитку бухгалтерського обліку, аудиту. Керівник однієї з найвпливовіших професійних громадських організацій поділилася спостереженням, що нині бухгалтерська професія перестає бути суто жіночою, а стає цікавою чоловікам. «Раніше професія бухгалтера вважалася непрестижною, більш жіночою. Нині ми бачимо, що багато чоловіків, як у європейських країнах, обирають цю професію», – підкреслила вона. 

Людмила Аксьонова побажала колегам, щоб вони завжди були готовими вдосконалювати улюблену професію, подавали раціональні законодавчі та нормативні пропозиції, які можна буде реалізувати, у тому числі за сприяння громадських організацій. Вона пообіцяла, що РНБА продовжуватиме традицію збирати бухгалтерів разом з нагоди їхнього професійного свята.

У неформальній обстановці свято продовжилося багатьма цікавинками: розвагами, конкурсами та розіграшами призів, які надали спонсори заходу. Загалом розіграли більше 50 комплектів подарунків. Окремо кожен учасник бухгалтерської вечірки отримав у подарунок від видавництва «СОВА» та журналу «Незалежний АУДИТОР» збірник нормативно-правових актів «Судова експертиза», де зібрана найнеобхідніша правова інформація зі згаданої тематики, яка розрахована на широке коло читачів. Завершилося бухгалтерське свято дегустацією іменного святкового торта.


Додати коментар


Захисний код
Оновити

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%