Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Підсумований облік робочого часу та методи підвищення ефективності

Понеділок, 13 листопада 2017 12:22

Згідно з українським законодавством, роботодавці зобов’язані вести облік робочого часу своїх найманих працівників. Традиційний спосіб - заповнення табелю обліку робочого часу. Проте чисельні дослідження вказують на недостатню ефективність цього методу дослідження. Розберімося, як влаштувати робочий графік своєї команди якомога ефективніше.

Види обліку робочого часу

1 kadri

Існує два основних види обліку робочого часу - фіксований та підсумований.

На більшості підприємств України застосовують фіксований облік робочого часу. Це просто зрозуміти. За умови фіксованого робочого часу наймані робітники працюють фіксовану кількість годин на день або тиждень.

Робота більше, ніж 8 годин на день (за умови поденного обліку) або 40 годин на тиждень (при щотижневому обліку) має оплачуватися в подвійному розмірі. Такі норми прописані законодавчо в статті 106 Кодексу Законів про працю України.

6 kadri

Таким чином, надмірний обсяг енергії працівників компенсується матеріально. Хоча роботодавці, зазвичай, не мають великого бажання платити вдвічі більше, чи не так?

Підсумований облік робочого часу - це своєрідний вихід із ситуації. За таких умов найманим робітникам необхідно відпрацювати деяку, обумовлену заздалегідь кількість годин протягом визначеного періоду часу. Зазвичай, такий підхід більше підходить обом сторонам: робітники мають можливість обирати найзручніший час для виконання своїх обов’язків, а роботодавці не будуть зобов’язані платити вдвічі.

2 kadri

Для розуміння підсумованого обліку робочого часу уявіть, що ви, наприклад, працюєте над створенням якісного контенту для сайту вашого роботодавця. Ви домовились, що ви за три місяці відпрацюєте 240 годин. Якщо поділити цю суму на тижні, то виходить, що ви приблизно маєте працювати по 20 годин на тиждень або 4 години на день (при 5-денному робочому тижні). Проте, якщо ви не обмовляли умови, скільки мінімально вам треба відпрацювати за тиждень, то ви маєте право використовувати свій робочий час, як вам зручно. Наприклад, перший місяць - взагалі не працювати, а протягом другого місяця працювати близько 40 годин на тиждень. Але зазвичай, такий варіант - не бажаний, тому при підсумованому обліку робочого часу краще розбивати величезні задачі на менші проміжки.

Як визначити оптимальний спосіб обліку робочого часу?

Нажаль, підсумований облік робочого часу не може застосовуватися до всіх без розбору професій. Наприклад, працівники сфери обслуговування мають працювати за конкретним розкладом, коли зручно клієнтам.

Проте економіка все більше стає спрямованою за галузь знань, тому підсумований облік робочого часу ідеально підходить для творчих професій, які вимагають мислення та концентрації.

3 kadri

Стає логічним і зрозумілим, чому дизайнерів, програмістів, копірайтерів, журналістів, аналітиків та маркетологів шукають серед фрілансерів. Адже роботодавця хвилює тільки результат - якісно виконана робота до дедлайну (крайнього терміну).

За умови конкретного невеличкого завдання, зазвичай, замовник та фрілансер домовляються на конкретну фіксовану суму. Тоді, бізнесмена взагалі не хвилює, скільки часу дизайнер-фрілансер провів над створенням логотипу. Він має бути готовий, наприклад, через тиждень. Фрілансер сам обирає свій графік - працювати кожного дня чи зробити цей проект на вихідних. Але обидві сторони мають бути зацікавлені в якості логотипу.

Для довгострокових проектів розумніше рахувати часи - особливо, якщо виконавець виконує декілька різнопланових завдань. У цьому разі виникає питання контролю працівників. Як роботодавцю бути впевненому, що його наймані працівники дійсно займаються виконанням своїх обов’язків у робочий час? Цьому присвячений наступний розділ статті.

Як контролювати робітників при підсумованому обліку робочого часу?

Традиційним методом контролю робітників без фіксованого робочого графіку вважався табель робочого часу. Робітники отримували документ, в якому вони складали детальний графік свого робочого процесу як звіт. Проте недостатня ефективність контролю не дозволяє застосовувати цей метод у сучасних умовах.

На допомогу роботодавцям створені комп’ютерні програми обліку робочого часу, за допомогою яких контроль працівників на відстані не стає проблемою. Давайте детальніше розглянемо принцип дії тайм трекеру на прикладі сучасної програми обліку робочого часу - Тайм Доктор.

За допомогою тайм трекера роботодавець може максимально спостерігати за робочим процесом своїх підлеглих, і це призведе до скорочення кількості непорозумінь. Як саме?

Як тільки фрілансер вмикає Тайм Доктор, програма відразу рахує кількість натискань миші та клавіатури, робить скріншоти його екрану з несподіваною періодичністю, а головне відстежує всі програми та сайти, якими користувався робітник протягом робочого часу. Намагаючись обдурити програму, робітник ризикує втратити роботу.

4 kadri

Тут ви бачите приклад скріншотів, за допомогою яких роботодавець спостерігає за роботою своєї команди.

5 kadri

Результати роботи можна аналізувати задля їхнього покращення в майбутньому. Адже для вирішення проблем, спочатку треба їх виявити. Таким чином, програми - тайм трекери стають невід’ємною запорукою покращення продуктивності праці фрілансерів.

Висновок

Отже, підсумований облік робочого часу доцільно застосовувати за умови ненормованого графіку роботи. Сьогодні можна відпрацювати 2 години, завтра 10, післязавтра - 5. За таких умов закон не змушує роботодавців платити подвійний тариф, а спеціалісти мають можливість виконувати свої обов’язки в зручний для них час.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.2%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.9%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.4%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%