Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Хто вступить до вузів 2018 року

П'ятниця, 06 липня 2018 21:20

З кінця травня в Україні випускники шкіл проходили тестування. Нововведенням цього року стало запровадження додаткового блоку в тести з іноземної мови — аудіювання — сприйняття мови на слух.

Саме це нововведення і викликало найбільше нарікань серед випускників та їхніх батьків по всій країні. Основне невдоволення пов'язане з якістю запису та вимовою тексту диктором. У рубриці новини дня на 24tv.ua про цей інцидент повідомлялося раніше, пише gazeta.ua

Однак перегляд умов тесту і нарахування балів за нього так і не були проведені. У центрі тестування подібну якість записаної мови пояснили тим, що такі умови ставилися спочатку. Текст читався іноземцем і був направлений на оцінювання розуміння школярами носія мови, тому запис не визнавався неякісним.

Підсумки тестування

Незважаючи на скарги, тест з англійської мови на найвищий бал (195-200) здали 1,34% учасників, а це більше, ніж з інших предметів.

Найгірше абітурієнти здали тест з математики. Це стало причиною того, що комісія Центру незалежного оцінювання знизила граничний бал до 10. Таким чином, учасник повинен був дати всього 10 правильних відповідей, щоб його результат був зарахований як позитивний. В такому випадку межу "склав/не склав" подолав 81% учасників тестування. Для порівняння: цього року поріг з української мови та літератури — 23 бали, у іноземних — 19 балів. Якщо зіставляти з попереднім роком, то тоді поріг з математики був зафіксований на 11 балах, з української — на 24, а з іноземної — на 14.

У цьому році найвищий поріг визначено для тестування з історії України та з географії — 26 балів, хоча 2017-го на цих двох тестах стояла позначка 27. Але в той же час успішність тестування з історії України найнижча: на оцінку "відмінно" предмет здали лише 0,4% випускників. За результатами оцінювання, у вступній кампанії цього року не зможуть взяти участь 14,5% абітурієнтів, оскільки вони не впоралися з обов'язковим тестом з української.

Подача заяв до вишів

У 2018 року випускники, які подолали пороговий мінімум по ЗНО, зможуть подавати документи на сім спеціальностей в чотири вищих навчальних заклади. Зробити це можна з 12 липня.

Нововведенням цього року став творчий залік на спеціальності, що передбачають наявність творчих задатків у абітурієнтів. Він стартував ще 1 лютого і оцінювався рівнями "здав" або "не здав", та давав допуск до подачі документів для вступу. Але наказом Міністерства освіти України про внесення змін до правил прийому, прийнятого 17 травня 2018 року, творчий залік вивели з числа обов'язкових іспитів, тому тепер він є не у всіх навчальних закладах.

Останній день подачі документів — 26 липня.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%