Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Ощадбанк програв апеляцію на арешт коштів і майна Укртелекому

Понеділок, 24 вересня 2018 09:20

Київський апеляційний госпсуд відмовився задовольнити скаргу Ощадбанку на арешт майна та коштів Укртелекому.

Відповідне рішення суд прийняв 13 вересня, пише профільне видання Finbalance.

Суд залишив без змін ухвалу Господарського суду Києва, якою Ощадбанку було відмовлено в задоволенні заяви про  накладення  арешту на кошти Укртелекома у банківських установах та накладання арешту на все майно компанії в межах розміру позовних вимог.

У суді відзначили, що таке рішення прийнято з урахуванням того, що Ощадбанк не надав жодних доказів того, що Укртелеком вчиняє або має намір вчинити дії щодо відчуження належного йому майна, а також дії, що можуть істотно ускладнити чи унеможливити виконання майбутнього рішення суду.

Нагадаємо, що у липні Ощадбанк домігся у Верховному суді скасування судових рішень, за якими Укртелеком мав право не сплатити банку 1,1 млрд грн.

Раніше повідомлялося, що державний Ощадбанк в Верховному суді України виграв ще одну справу, стягнувши більш 960 млн грн з акціонера Укртелекому.

15 вересня 2015 між Укртелекомом та Ощадбанком було укладено договір № 6026-ДД/2015 року, згідно з яким банк зобов'язався передати у власність Укртелекому, а останній зобов'язався не пізніше 15 березня 2017 прийняти і оплатити облігації компанії ЕСУ (власник контрольного пакета акцій Укртелекому) серії С в кількості 1 млн шт. за ціною 1 млрд грн плюс накопичений купонний дохід на дату продажу. У серпні 2017 року, щоб уникнути виконання зобов'язань за договором шляхом сплати банку понад 1 млрд грн, Укртелекомом в господарський суд Києва було подано позовну заяву про розірвання договору та визнання зобов'язань за договором припиненими. Суди першої та апеляційної інстанції задовольнили позов.

Нагадаємо, в 2011 році, коли президентом був Віктор Янукович, Укртелеком викупив єдиний учасник торгів - компанія ЄСУ, яким володіла австрійська компанія EPIC. Новий власник найбільшого фіксованого оператора заплатив за 92,8% акцій номінальну ціну в 10,6 млрд грн. Через два роки після тендера, в 2013 році СКМ Ріната Ахметова придбала ЄСУ. Народний депутат Сергій Лещенко провів розслідування і встановив, що до приватизації Укртелекому мали відношення Дмитро Фірташ і Сергій Льовочкін.

У 2015 році Укртелеком взяв на себе зобов'язання викупити у двох держбанків (Ощадбанку та Укрексімбанку) облігації своєї материнської компанії ЄСУ ("дочка" СКМ) на суму 2 млрд грн.

Терміни виплати боргу минули. Телеком-оператору так і не вдалося продати свій мобільний актив - Трімоб, тому у компанії не було грошей на покриття облігацій.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%