Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 
Вівторок, 16 січня 2018 00:18

Наше підприємство орендує приміщення. Цієї осені в цьому приміщенні ми замінили вікна. Скажіть, як у бухгалтерському обліку відобразити таку операцію?

Методологічні засади формування в бухгалтерському обліку інформації про основні засоби, інші необоротні матеріальні активи та незавершені капітальні інвестиції в необоротні матеріальні активи визначає Положення (стандарт) бухгалтерського обліку 7 «Основні засоби», затверджене наказом Міністерства фінансів України від 27.04.2000 р. № 92.
Підприємство самостійно повинно прийняти рішення щодо характеру та ознак здійснюваних витрат. Якщо ремонт пов’язаний із підтриманням орендованого приміщення у робочому стані, то відповідно до положень п. 15 П(С)БО 7 такі витрати на ремонт потраплять до витрат залежно від того, з якою метою використовується приміщення: на рахунок 23 «Виробництво», 91 «Загальновиробничі витрати» – у випадку, якщо це виробниче приміщення; на рахунок 92 «Адміністративні витрати» – якщо це офісне приміщення; на рахунок 93 «Витрати на збут» – якщо це складське приміщення.
Витрати орендаря на поліпшення приміщення як об’єкта операційної оренди (реконструкція тощо), що призводять до збільшення первісно очікуваних економічних вигід від використання об’єкта, відображаються орендарем як капітальні інвестиції у створення (будівництво) інших необоротних матеріальних активів (п. 8 П(С)БО 14 «Оренда», затверджених наказом Міністерства фінансів України від 28.07.2000 р. № 181), за дебетом субрахунку 153 «Придбання (виготовлення) інших необоротних матеріальних активів». Після закінчення ремонтних робіт і введення об’єкта в експлуатацію в бухгалтерському обліку орендаря робиться запис: Кт 153 – Дт 117 «Інші необоротні матеріальні активи».
Амортизується такий необоротний матеріальний актив прямолінійним методом, про що зазначається в наказі про облікову політику підприємства.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%