Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Наверх
Курс НБУ
 

Vodafone і lifecell судяться з Ахметовим

Четверг, 03 Август 2017 12:31

Мобільний оператор Vodafone подав до суду на Укртелеком про стягнення 3,57 млн грн через зниження їм ставки зворотного інтерконекту. Крім того, подібний спір в Укртелекому є і з оператором lifecell.

Так, Господарський суд Києва призначив розгляд справи на 10 серпня, пише liga.net.

Як пояснив директор з корпоративних комунікацій Укртелекому Михайло Шуранов, ця суперечка з питання внутрішнього інтерконекту ліній 0-800.

"Даний позов пов'язаний з первісним позовом за розмірами ставок, і ми сподіваємося, що буде розглядатися судом з урахуванням попереднього рішення у справі за ставками", - зазначив він.

За словами Шуранова, схожий спір є в компанії і з мобільним оператором lifecell.

"Мова йде про зворотній інтерконект при дзвінках абонентів lifecell на лінії 0-800, які надає Укртелеком своїм клієнтам. Ми вважаємо, що ставка такого інтерконекту повинна становити також 15 копійок, а не більше. Оскільки це просто інтерконект. Ми хотіли врегулювати це питання в досудовому порядку через НКРЗІ. Але lifecell звернувся до суду, заблокувавши таким чином можливість регулятора виконати свою роль ", - зазначив він.

Шуранов підкреслив, що з Київстаром в Укртелекому досягнута згода про поетапне зниження ставки зворотнього інтерконекту.

Vodafone поки не надав коментар.

Нагадаємо, у 2011 році, коли президентом був Віктор Янукович, Укртелеком викупив єдиний учасник торгів - ТОВ ЕСУ, яким володіла австрійська компанія EPIC. Новий власник найбільшого фіксованого оператора заплатив за 92,79% акцій номінальну ціну, 10,575 млрд грн. СКМ Ріната Ахметова придбала ЕСУ через два роки після тендера. Народний депутат Сергій Лещенко провів розслідування і встановив, що до приватизації Укртелекому мали відношення Дмитро Фірташ і Сергій Льовочкін.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%