Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Недержавний пенсійний Фонд НБУ пройде аудиторську перевірку

Понеділок, 08 грудня 2014 11:21

Чиста вартість Фонду складає 1,7 млрд грн.

Чиста вартість активів Фонду наразі становить близько 1,7 млрд. грн. з них високоліквідні активи (депозити в державних банках і державні цінні папери) – близько 250 млн. грн.; банківські депозити – близько 500 млн. грн., решта – середньо і довгострокові активи (корпоративні облігації, акції, нерухомість). Про це йдеться у повідомленні прес-служби НБУ на своїй сторінці у Facebook.

Як запевнив новопризначений директор Дирекції з управління діяльністю Фонду Олег Курінний, Фонд є платоспроможним сьогодні і буде таким у перспективі.

Сума щомісячних виплат учасникам Фонду у листопаді 2014 р. склала 2% від суми високоліквідних активів Фонду (станом на 28.11.2014).

З метою об’єктивної оцінки активів та визначення їх справедливої вартості за підсумками 2014 року протягом наступних трьох місяців буде проведено перевірку Фонду однією з міжнародних аудиторських компаній з так званої «великої четвірки». За результатами зазначеної аудиторської перевірки може відбутися коригування вартості активів.

Крім того, Фонд оптимізує свою інвестиційну політику щодо основних напрямів розміщення вільних коштів з метою мінімізації ризиків від кризових явищ та збереження коштів учасників Фонду. «Подальше інвестування коштів Фонду буде здійснюватися тільки в найбільш безпечні інструменти (депозити в держбанках, короткострокові і середньострокові державні цінні папери). Решту активів буде переоцінено, а потім або продані на ринку, або залишені в портфелі в залежності від економічної доцільності кожного сценарію для Фонду та його учасників. У будь-якому випадку прозорість усіх дій буде забезпечена залученням міжнародних консалтингових компаній для супроводу цих операцій», – підкреслив Олег Куріний.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%