Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Мінекономрозвитку пропонує встановити критерії для аудиторів які будуть проводити аудит держкомпаній

Вівторок, 31 березня 2015 11:20

Міністерство економічного розвитку і торгівлі (МЕРТ) пропонує встановити критерії відбору компаній, які будуть проводити аудит державних підприємств. Така ініціатива міститься в проекті постанови Кабінету міністрів, пише BankNews.

Міністерство пропонує встановити, що аудит держпідприємств з активами понад 250 млн грн. може проводити компанія, яка має досвід надання аудиторських послуг у цій же галузі (мати два замовлення на аудит за останні три роки), її дохід за останні три роки повинен становити не менше 10 млн грн. на рік, має страховий поліс про відшкодування можливих збитків на суму не менше 10 млн грн. Компанія також повинна мати у своєму штаті не менше 25 аудиторів, що працюють повний день, але не менше п'яти з них повинні мати, мінімум, один з кваліфікаційних сертифікатів, виданих організаціями-членами Міжнародної федерації бухгалтерів (IFAC), а саме - Асоціацією прясяжних сетіфіцірованних ауідторов (ACCA), Американським інститутом сертифікованих публічних бухгалтерів (AICPA) або Інститутом діпломірованеих бухгалтерів Англії і Уельсу (ICAEW).

МЕРТ пропонує також встановити більш жорсткі критерії для компаній, які будуть проводити аудит держпідприємств з активами понад 2 млрд грн. або розміром чистого доходу понад 1,5 млрд грн., а також - органів управління залізничним транспортом загального користування.

Такий аудитор повинен мати протягом останніх трьох років річний дохід не менше 30 млн грн, страховий поліс на відшкодування збитків у розмірі не менше 50 млн грн., штат співробітників - не менше 100 чоловік, а кваліфікаційний сертифікат (ACCA, AICPA або ICAEW) повинні мати не менше 20 постійних співробітників.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%