Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Антикорупційне бюро перевіряє депозити сина Гонтаревої в Дельта Банку

Четвер, 21 січня 2016 10:32

 Національне антикорупційне бюро початок досудове розслідування щодо голови НБУ Валерія Гонтарєва. Причина тому - депозити в Дельта Банку, які нібито належать синові Гонтаревої. Солом'янський районний суд своєю постановою від 13 січня 2016 задовольнив позов Національного антикорупційного бюро і відкрив тимчасовий доступ до оригіналів депозитних договорів.

Згідно з постановою суду, керівництво Нацбанку, «зловживаючи службовим становищем, діючи умисно, з метою одержання вигоди для членів своєї сім'ї, інформувало останніх щодо фінансового стану Дельта Банк, надало їм можливість зняти кошти з депозитних рахунків Дельта Банк на суму близько 12,5млн грн ».

В інтерв'ю Hubs 27 березня 2015 глава НБУ Валерія Гонтарєва повідомила, що у її старшого сина було розміщено депозит в Дельта Банку на суму 800 тис. Грн. «Це був депозит мого старшого сина. Йому дідусь заповів квартиру, він її продав і отримані гроші - 800 тис. Гривень - поклав на депозит в Дельта Банку на рік. Рік пройшов, коли банк вже не повертав вклади, тому він його так і не забрав. Фонд гарантування вкладів виплатить йому 200 тис. гривень - решта пропадуть », - заявила вона.

У постанові суду наводиться копія банківської виписки рахунки сина Валерії Гонтарєвої, згідно з якою 9 лютого 2015 на зазначений рахунок була перерахована сума депозитного вкладу в розмірі 800 тис. грн, яку він зняв з рахунку 10 лютого.

У той же час в прес-службі НБУ спростували інформацію про зняття сином Гонтаревої депозиту в ліквідованому Дельта Банку перед введенням тимчасової адміністрації. На підтвердження вони надали копію квитанції, яка доводить, що він отримав 200 тис грн від Фонду, повідомляє «Мінфін».

Також у визначенні наводиться копія виписки дружини сина Гонтаревої за операціями на картковому рахунку за 2 лютого по 27 лютого 2015. У виписці зазначено, що 10 лютого син Гонтаревої перерахував на рахунок дружини 300 тис грн. Крім того, дружина сина Гонтаревої 11 і 12 лютого 2015 року перерахувала суми в 149,9 тис грн, 50 тис грн і 50 тис грн невідомим одержувачам.

Нацбанк визнав Дельта Банк неплатоспроможним 2 березня.

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб 8 квітня вирішила змінити термін тимчасової адміністрації для неплатоспроможного Дельта Банку з 3 на 6 місяців.

У серпні фонд продовжив терміни тимчасової адміністрації в банку до 2 жовтня включно.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%