Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Вартість ремонту доріг Києва завищено на 11 мільйонів - Держаудитслужба

Середа, 15 березня 2017 19:46

Державна аудиторська служба (Госаудитслужба) за результатами проведеної планової ревізії фінансово-господарської діяльності комунальної корпорації «Київавтодор» за період з 1 січня 2014 року і з 1 вересня 2016 року виявила завищення підрядниками вартості ремонту доріг Києва на суму близько 11 мільйонів гривень, передає УНІАН.

Зокрема, як повідомили в прес-службі Держаудитслужби, підрядники безпідставно збільшили обсяги виконаних робіт, внесли в акти виконаних робіт неправдиві відомості про використані матеріали та будівельних машинах, а також неправильно застосували норми і розцінки на виконання таких робіт.

«Слід зауважити, що один із виконавців ремонтних робіт - а саме компанія «Тілльман Інжиніринг» - перешкоджав фахівцям Держаудитслужби, через що неможливо було провести зустрічну звірку, щоб документально підтвердити вартість виконаних за замовленням КК «Київавтодор» робіт з капітального ремонту Південного моста через Дніпро (Дарницький район Києва) на суму понад 46 мільйонів гривень», - наголошується в прес-релізі. Крім того, в ході ревізії Держаудитслужба виявила порушення законодавства у сфері закупівель за держкошти.

Зокрема, «Київавтодор» не відмінив торги і уклав договори з підрядниками на загальну суму майже 418 мільйонів гривень, незважаючи на невідповідність пропозицій учасників торгів вимогам документації конкурсних торгів.

У прес-службі додали, що Держаудитслужба повідомила Київську міську державну адміністрацію про результати ревізії, а також направила відповідні матеріали у Головне слідче управління Національної поліції України.

Як повідомляв УНІАН, дана планова ревізія фінансово-господарської діяльності комунальної корпорації «Київавтодор» була розпочата працівниками Держаудитслужби наприкінці минулого року. Державна аудиторська служба України за підсумками проведених у 2016 році перевірок виявила фінансові порушення в облавтодорах на загальну суму близько 185 мільйонів гривень, які, зокрема, були пов'язані з встановленням завищених цін при закупівлі матеріалів і послуг для дорожньої галузі.

При цьому найбільшу кількість порушень виявлено в Київській, Львівській, Миколаївській та Чернігівській областях. Найгірша ситуація склалася в Полтавському облавтодорі, де Держаудитслужба виявила порушень майже на 57 мільйонів гривень.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%