Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Аудитори ErnstYoung не підтвердили збитки Приватбанку, через які його націоналізували - журналіст

Четвер, 20 квітня 2017 17:57

Український журналіст, експерт Олександр Дубинський опублікував звіт аудиторів компанії ErnstYoung, які не підтвердили звинувачення, які озвучувала глава Національного банку Валерія Гонтарева на адресу Приватбанку.

За матеріалами Главком

«Як відомо, Валерія Гонтарева сьогодні в Вашингтоні збирається розповісти про свій успішний досвід з реформування української банківської системи і, зокрема, націоналізації Приватбанку. Спеціально до цього заходу, «щоб дурість кожного було видно», публікую проект аудиторського висновку компанії Ernst&Young, яку «націоналізатори» найняли для того, щоб отримати виправдання своєї схеми по крадіжці з бюджету 125 млрд гривень. Саме на цю суму банк капіталізували нібито через те, що 97% корпоративного кредитного портфеля видані компаніям колишніх акціонерів», – написав Дубинський.

Так, він зазначає, що згідно з проектом звіту E&Y, збитки банку за підсумками 2016 року, які і стали підставою для такої божевільної до капіталізації, аудитором не підтверджені.

«Це означає, що сформовані банком резерви під «інсайдерську заборгованість» взяті з повітря. Намальовані для того, щоб Гонтарева могла виправдати проект по «віджиму» банку у його власників і паралельно створити умови для викачування з бюджету колосальної суми коштів, яку «реформатори» мають намір розікрасти», – зазначає журналіст.

«Скільки особисто мала намір отримати Гонтарева від цієї афери? – ось моє запитання для її сьогоднішньої прес-конференції. Звичайно, відповідь за допомогою цього поста я одержати не розраховую», – пише Дубинський і додає, що даний проект аудиторського висновку виставляє «Гонтареву і всю її зграю» не реформаторами, а «відвертими злодіями і рейдерами».

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%