Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

«Таємничий» поляк став головним аудитором Укрзалізниці – ЗМІ

Понеділок, 15 травня 2017 20:17

Першим заступником начальника Департаменту аудиту та контролю ПАТ «Укрзалізниця» призначено поляка Джакелі Вахтанга, передає «Економічна правда».

Про це пише видання «Залізниця без корупції».

За інформацією джерел видання, Джакелі Вахтанг відіграє неоднозначну роль в житті «Укрзалізниці».

До складу департаменту, який він очолив, входять управління аудиту і контролю, завдання яких – внутрішній аудит і контроль фінансово-господарської діяльності регіональних філій Укрзалізниці.

До 1 травня 2017 року всі посадовці УЗ мали подати електронні декларації про доходи і майно (згідно статті 45 Закону України «Про запобігання корупції»).

«Чомусь головний аудитор компанії цю декларацію не подав. Принаймні вона відсутня на сайті НАЗК. При цьому декларації заступників Джакелі чомусь є», - пише видання.

За не подання декларацій посадовцями наразі в Україні передбачена кримінальна відповідальність.

За даними бізнес-пошукової аналітичної платформи YouControl Джакелі Вахтанг є співвласником української фірми «Грінфілд Карпати ЛТД».

При чому зазначається, що Джакелі Вахтанг є громадянином Польщі і проживає в місті Катовіце (Польща). Разом з ним співвласником ТОВ «Грінфілд Карпати ЛТД» є також поляк Бжикци Здзіслав Чеслав.

Жодної інформації у відкритих джерелах щодо наявності відповідного досвіду роботи чи інших професійних якостей керуючого справи внутрішнього аудиту ми не знаходимо.

Джерела видання повідомляють, що нібито на призначення в.о. керівника Департаменту аудиту і контролю вплинуло польське коріння і відповідні зв’язки.

«Неоднозначність таємничої фігури керівника департаменту внутрішнього аудиту і фінансового контролю Укрзалізниці говорить про серйозні проблеми компанії щодо публічного висвітлення кадрових призначень найбільшго державного підприємства», - йдеться у статті.

Хто такий містер Джакелі і чому саме його призначено на одну з найвідповідальніших посад в УЗ – питання на які поки Укрзалізниця не надала відповіді, пише видання.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.2%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.9%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.4%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%