Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Аудитори підтвердили погану якість кредитів Привату

Понеділок, 26 червня 2017 18:38

Незалежний аудитор ПАТ КБ ПриватБанк підтвердив низьку якість кредитного портфеля банку. На початок 2017 року негативний баланс банку становив 882 млн грн. Про це повідомляє прес-служба НБУ, інформує «Кореспондент».

«Відповідно до фінансової звітності установи станом на 31 грудня 2016 року, підтвердженої аудиторами з Ernst & Young (EY), у 2016 році резерв на знецінення кредитів юридичним особам було збільшено на 155,9 млрд грн», - йдеться в повідомленні.

Більш того, аудитори визначили необхідність у доформування додаткового резерву ще на 10 млрд грн, що в результаті призвело до від'ємного значення балансового капіталу ПАТ КБ ПриватБанк у 882 млн грн станом на кінець 2016 року. Аудитор не підтвердив фінансових результатів і грошових потоків банку через те, що не зміг отримати достатніх аудиторських доказів про період, у якому відбулося знецінення кредитів і авансів для клієнтів.

Такий висновок свідчить про те, що фінансові проблеми в ПАТ КБ ПриватБанк почалися задовго до 2016 року. Також на вимогу ст. 41 Закону України «Про систему гарантування вкладів фізичних осіб» аудитором з EY був здійснений аналіз потреби банку в капіталі.

За результатами цього аналізу було визначено, що банку знадобиться додаткове вливання капіталу від держави як наслідок дій попередніх власників і менеджменту.

Як повідомлялося, 26 червня голова правління ПриватБанку Олександр Шлапак подав у відставку.

Двадцять третього червня міністр фінансів Олександр Данилюк повідомив, що Кабінет міністрів вирішив докапіталізувати ПриватБанк на 38,5 млрд грн.

Шістнадцятого червня в ЗМІ з'явилася інформація, що націоналізований ПриватБанк потребує докапіталізації на суму 38,5 млрд грн.

Раніше міністр фінансів Олександр Данилюк заявляв, що після повної націоналізації ПриватБанку його планують продати.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%