Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Морські інвестиції на горизонті: Канада допоможе Україні підготуватися до важливого аудиту

Четвер, 13 липня 2017 21:32

Міністерство інфраструктури України та проект міжнародної технічної допомоги EDGE, який фінансується урядом Канади, 12 липня підписали спільний план дій з підтримки реформ в секторі морської безпеки, передає «Сегодня».

Як повідомляється, після реалізації запланованих заходів  українська морська галузь наблизиться до міжнародних стандартів, що сприятиме досягненню кращих результатів при проходженні країною аудиту Міжнародної морської організації (IMO) навесні 2018 року.

«Цей аудит – хороший привід для того, щоб ми повністю змінили морську галузь: зробили її конкурентною, відкритою, ефективною. Ми вже оновили Адміністрацію морських портів України, але нам вкрай важливо, щоб інвестори, які заходять на український ринок, відчували себе комфортно, прозоро, розуміли: їхні гроші приносять ефективність як для їх компаній, так і для індустрії в цілому», – зазначив міністр інфраструктури Володимир Омелян.

За словами директора проекту EDGE Танії Сенфорд Аммар, вже залучено експерта Міністерства транспорту Канади, що намітив найважливіші кроки для підготовки до аудиту в наступному році.

«Щоб втілити це в життя, ми також надаємо команду з шести українських фахівців, які будуть працювати в тандемі з Міністерством інфраструктури України», – сказала вона.

Україна вперше пройде аудит IMO в лютому-березні 2018 року. Предметом аудиту буде перевірка виконання Україною міжнародних зобов'язань у секторі морської безпеки. План дій, зокрема, передбачає сприяння впровадженню в країні відповідних конвенцій, посилення державного управління в сфері морської безпеки.

Нагадаємо, місія Всесвітнього банку на початкулипняя прибула до Києва, щоб оцінити прогрес реформ в легкості ведення бізнесу в Україні.

У 2018 році Україна може істотно піднятися в одному з найпопулярніших міжнародних рейтингів, який готує Світовий банк – Doing Business, – який характеризує стан інвестиційного клімату і легкість ведення бізнесу в країні. Про це заявив перший заступник Міністра економічного розвитку і торгівлі України (МЕРТ) Максим Нефедов.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%