Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

НКРЕ погрожує «Укртрансгазу» позаплановою перевіркою

Середа, 09 серпня 2017 13:06

Нацкомісія з регулювання енергетики та комунальних послуг наполягає на необхідності розробки ПАТ "Укртрансгаз" плану розвитку газотранспортної системи на 2017-2026 роки.

Про це йдеться в зверненні глави НКРЕ Дмитра Вовка до т.в.о. президента "Укртрансгазу" Мирослава Химка, пише ЕП.

 
 

"Відповідно до Закону "Про ринок природного газу" оператор ГТС розробляє і щороку подає на затвердження регулятора план розвитку системи на наступні 10 років. План повинен забезпечити відповідність ГТС потребам ринку природного газу та інтересам безпеки постачання газу", - йдеться в документі.

У ньому ж вказується, що з початку року НКРЕ двічі зверталося до "Укртрансгазу" з проханням надати десятирічний план розвитку ГТС, але компанія відповіла лише "інформуючим листом", що не містить необхідної інформації.

За даними ЕП, в одному з цих звернень регулятор погрожував держкомпанії "проведенням позапланової перевірки ліцензійної діяльності".

 
 
 

Як повідомлялось раныше, у березні поточного року у голови правління "Нафтогазу" Андрія Коболєва пройшла нарада з питань проекту фінансового плану "Укртрансгазу" на 2017 рік, на якій було прийнято рішення провести коригування документа в частині інвестицій в ГТС.

"ПАТ "Укртрансгаз" доручається відкоригувати розглянутий на нараді проект фінансового плану на 2017 рік, з урахуванням вимоги планування фінансування капінвестицій в 2017 році відповідно до негативного сценарію, що передбачає припинення транзиту газу через Україну з 2019 року, в сумі 6,8 млрд гривень" , - йдеться в документі.

За даними ЕП, в результаті НАК погодив план капінвестицій "Укртрансгазу" на поточний рік у розмірі 7,3 млрд гривень, в той час як опоненти Коболєва в особі тодішнього віце-президента "Укртрансгазу" Валерія Ноздріна заявляли про те, що мінімальний розмір інвестицій в ГТС на поточний рік повинен бути майже вдвічі більше - 11,8 млрд гривень.

Основна частина різниці між цими двома цифрами (7,3 і 11,8 млрд гривень) являє собою витрати на реконструкцію і технічне переоснащення компресорних станцій системи.

У минулому році головним переможцем тендерів (які згодом були скасовані за ініціативою "Нафтогазу") на виконання цих послуг було "Сумське машинобудівне науково-виробниче об'єднання". Його власник - Костянтин Григоришин.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.2%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.9%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.4%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%