Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

НБУ знову підвищив вимоги до аудиторів банків

Понеділок, 13 листопада 2017 22:47

Національний банк затвердив зміни до порядку ведення реєстру аудиторських фірм, які мають право на перевірки банків, встановивши додаткові вимоги для включення до цього реєстру.

Як повідомляється на сайті НБУ з посиланням на постанову №110, серед цих вимог збільшення до двох років мінімального строку договірних відносин аудиторської фірми з банком, збільшення мінімальної чисельності аудиторів з банківським сертифікатом до трьох осіб і підвищення кваліфікації працівників, інформує УНІАН.

Крім того, регулятор буде вимагати наявності в аудиторській фірмі технічних умов і приміщення для аудиторської діяльності, а також перевіряти факт включення цієї фірми до реєстру Аудиторської палати України з переліком фірм, які відповідають критеріям для проведення обов'язкового аудиту. Також НБУ розширив перелік підстав для відмови аудиторській фірмі у включенні в реєстр.

Довідка УНІАН. Національний банк України в межах чинного законодавства веде реєстр аудиторських фірм, які мають право на проведення аудиторських перевірок банків. У вересні НБУ продовжив на п'ять років строк дії свідоцтв про внесення в реєстр аудиторських фірм, які мають право на проведення аудиторських перевірок банків, 14 аудиторським фірмам. У цьому переліку компанії «Аваль», «Актив-Аудит», «Бейкер Тіллі Україна», «Грантьє», «Ернст енд Янг Аудиторські послуги», «Кадастр-Аудит», «КиевАудит», «КПМГ Аудит», «ПКФ Аудит-Фінанси», «Рада ЛТД», «РСМ України», «Каупервуд», «Делойт енд Туш Юкрейніан Сервісез Компані», «Респект».

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%