Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Вище керівництво КМДА рятує крісло під одіозним головою «Київавтодору», – ЗМІ

Середа, 18 квітня 2018 20:59

Незважаючи на низку корупційних скандалів, генеральний директор комунальної корпорації «Київавтодор» Олександр Густєлєв зберігає своє крісло, ймовірно, не без участі вищого керівництва Київської міської державної адміністрації

Про це йдеться в матеріалі видання «КП в Україні».

Автори згадують «послужний список» Густєлєва, задаючись питанням, чому після кожного скандалу з його участю йому все сходить з рук, і хто за цим стоїть? Взяти хоча б ситуацію з установкою відбійника на бульварі Дружби народів за завищеною в кілька разів ціною.

«1720 метрів відбійника купили за «близько 26 мільйонів гривень». Виходить, один метр огорожі стоїть 15,1 тисяч гривень. Для порівняння метр бетонної огорожі типу «нью джерсі», який встановлений на Одеській трасі в Київській області, в чотири рази дешевше. Всього 3,5 тисячі гривень за метр. Можна з упевненістю стверджувати, що Олександр Густєлєв, як керівник «Київавтодору», повинен був знати про цю схему. Незважаючи на це, крісло під ним не похитнулося, і у правоохоронних органів питань до нього чомусь не виникло. А ось у киян питання з’явився: хто ж стоїть за Густєлєвим, раз йому все як з гуся вода?»- йдеться в статті.

Окремо автори вказують на неприпустиму ситуацію з ремонтом міжквартальних проїздів в столиці, який робиться з рук геть погано, на що в «Київавтодорі» закривають очі. Очевидно, не просто так, а за відкати, проте і тут до Олександра Густєлєва питань з боку його керівництва в Київській адміністрації чомусь не виникає.

«Стежити за якістю робіт повинно підрозділ «Київавтодору», але з якоїсь причини робить це вкрай рідко і неефективно. Ймовірно, закривати очі на явні порушення ним допомагають відкати, організовані за участю керівництва комунальної корпорації. Що стосується Густєлєва, який і в даному випадку він залишився «в тіні». Тобто – залишився в своєму кріслі. І тут виникає все те ж питання: чому людина, на яку пробу ніде ставити, користується підтримкою вищого керівництва КМДА?», – цікавляться автори.

У тексті також згадуються неодноразові обшуки, що проводилися в «Київавтодорі» правоохоронцями, і неадекватна реакція на них з боку Олександра Густєлєва. А також відсутність реакції на ці факти з боку керівництва КМДА.

«Приблизно раз на півроку в офісі «Київавтодору» СБУ і прокуратура проводять обшуки. Вони проходять в рамках незліченних кримінальних проваджень, відкритих проти чиновників корпорації. Одне з останніх заведено за підозрою в тому, що в 2016 році керівництво комунального підприємства вивело на рахунки фіктивних структур близько 300 млн гривень. Сам же Олександр Густєлєв досить дивно реагує на обшуки. На засіданні Київради, де показали відео затримання співробітника корпорації з міченими грошима, він відповів: «це не мій офіс». Видно, більше йому сказати нічого. Але це якраз не дивно – дивно, чому і після цього він не позбувся посади, хто такий впливовий заступився?»- обурюються автори матеріалу.

У зв’язку з цим вони звертаються до вищого міського керівництва, з проханням прокоментувати ситуацію.

«Висловіть, будь ласка, прямо і відкрито про скандали навколо Густєлєва і про те, чому він досі очолює «Київавтодор»? Також звертаємося до Генеральної прокуратури з проханням звернути увагу на одіозного чиновника і нарешті порушити щодо нього кримінальну виробництво. Дуже сподіваємося, що мер і ГПУ нас почують і відреагують. Інакше доріг європейського рівня, які обіцяє Кличко, найближчим часом нам точно не бачити – гроші на їх ремонт за традицією підуть в кишеню аферистові Густєлєву», – констатується в статті.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%