Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Порошенко висловився про можливість відкриття ринку землі

Четвер, 20 вересня 2018 11:47

Президент України Петро Порошенко висловив сумніви з приводу можливості прийняття рішення про створення ринку землі найближчим часом, пише finance.ua.

“Я розумію, що, на жаль, шансів на вивірене державницьке рішення про створення, наприклад, цивілізованого ринку землі… Зараз буде тяжко провести”, – сказав він з парламентської трибуни в четвер, виступаючи зі щорічним посланням.

При цьому він нагадав, що Європейський суд з прав людини визнав мораторій на вільний ринковий обіг землі таким, що порушує права українців.

Як повідомлялося, Верховна Рада 7 грудня 2017 р. прийняла в цілому законопроект №7350, який продовжує мораторій на продаж земель сільгосппризначення до 1 січня 2019 року. Президент України 30 грудня 2017 року його підписав.

Група з 55 народних депутатів, ініціатором якої виступив народний депутат О.Мушак, в лютому 2017 року звернулась до Конституційного суду з питання скасування мораторію на продаж земель сільгосппризначення.

КС у середині лютого 2018 року прийняв рішення про відмову у відкритті конституційного провадження у справі про скасування мораторію на продаж земель сільгосппризначення.

Європейський суд з прав людини (ЄСПЛ) у кінці травня 2018 року прийняв рішення про те, що постійне продовження в Україні мораторію на продаж земель сільськогосподарського призначення порушує права людини.

ЄСПЛ закликав Україну швидше законодавчо врегулювати ринок сільгоспземель, оскільки саме для такого законодавчого врегулювання і вводився мораторій.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%