Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Смілянський каже, що готовий завести в банківську систему 15 мільйонів осіб

Четвер, 20 вересня 2018 20:31

Генеральний директор ПАТ "Укрпошта" Ігор Смілянський стверджує, що тільки пошта може дати можливість жителям українських сіл долучитися до ринку фінансових послуг.

Про це він розповів в інтерв'ю Інтерфакс-Україна.

"Укрпошту" критикують інші банки за намір долучитися до ринку фінпослуг, але, за словами Смілянського, більше ніхто не може надати жителям сіл доступ до банківської системи.

"По-перше, вони самі-то (банки - ЕП) збираються в ці села? Там живе 15 млн людей, які не мають доступу до банківських послуг. Зараз банки збираються згортати свої мережі. Питання: ці 15 млн людей не гідні банківського обслуговування?", - сказав Смілянський.

"Більш того, ми готові взяти ці 15 млн людей і завести їх у банківську систему України. Так, це можна зробити за допомогою банку-партнера. Але це дуже сильно ускладнить процес", - стверджує глава "Укрпошти".

"Ніколи в селах банкомати не поставлять. Вартість одного банкомату - 10 тис доларів. Я сам банкір, тому кому тут казки розповідати - так не мені. Банкоматам потрібен постійний зв'язок, інтернет, потрібно постійно ганяти інкасаторську машину за 100 км, щоб заповнювати їх грошима. З тим розподілом населення, яке на сьогоднішній день існує в Україні, така ідея не спрацює навіть в Excel", - констатував Смілянський.

Раніше Смілянський повідомив, що "Укрпошта" планує видати 5-7 млн ​​банківських карт в разі отримання права надавати банківські послуги.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%