Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

В 2013 р. до бюджету надійшло 47 млрд. грн. від аграрного сектору

Понеділок, 13 січня 2014 14:23

Показник виріс на 37%

У 2013 р. аграрії поповнили зведений державний бюджет на 47 млрд. грн. Про це повідомив Міністр Микола Присяжнюк, пише прес-служба Мінагрополітики.

«Минулого року аграрний сектор залишився бюджетоутворюючою галуззю вітчизняної економіки. Так, за підсумками 2013 року очікується 47 млрд. грн. надходжень до Зведеного бюджету від підприємств АПК. Варто зазначити, що наповнення дохідної частини бюджету підприємствами стабільно зростає щороку. Зокрема, з 2010 р. цей показник збільшився на 37%. Це істотне зростання», - наголосив Міністр.

Микола Присяжнюк підкреслив, що аграрний сектор залишається у лідерах з наповнення бюджету серед галузей вітчизняної економіки. Водночас, бюджетна підтримка галузі залишається недостатньою.

«Кабмін уже передав проект Держбюджету на 2014 р. до Верховної Ради. І документ уже знаходиться на розгляді в комітетах Парламенту. Нагадаю, що в ньому, у порівнянні з 2012 р., планується збільшити фінансову підтримку тваринництва. Проте ми й надалі наполягатимемо на збільшенні бюджетної підтримки кооперації, розвитку фермерства, дрібно- та середнього сільгоспвиробництва», - підкреслив глава відомства.

За словами Миколи Присяжнюка, Мінагрополітики відстоюватиме посилення бюджетної підтримки аграрного виробництва та розвитку сільських територій під час прийняття бюджету 2014 р. Верховною Радою.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%