Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Аваков заявив претензії на 10 млрд грн від штрафів із радарами TruCam

Четвер, 11 жовтня 2018 12:01

Щорічно сума штрафів, як прикинули в МВС, становитиме 15-20 млрд гривень. Половину із них відомство й хоче собі.

Міністерство внутрішніх справ запропонувало Кабінету міністрів України схвалити законопроект, за яким 50% від отриманих штрафів за порушення правил дорожнього руху, що були зафіксовані автоматично, йтимуть МВС та Національній поліції.

Відповідний законопроект щодо змін до Бюджетного кодексу на засідання уряду 10 вересня вніс міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, повідомляють Наші гроші.

Так, нині 100% штрафів за порушення ПДР спрямовуються до загального фонду державного бюджету. Аваков же пропонує віддавати у спецфонд 50% надходжень. Ще 50% мають йти на розвиток мережі відеофіксації. При цьому, 60% із цих коштів запропоновано спрямувати на діяльність Нацполіції й МВС, а решту – "Укравтодору" та регіональним бюджетам.

За підрахунками МВС, це дозволить щорічно отримувати від штрафів 15-20 млрд гривень. А розширення мережі відеофіксації дозволить збільшити цю суму.

Водночас проти виступило Міністерство фінансів. Там зауважили, що запропоновані зміни взагалі залишають загальний фонд бюджету без запланованих надходжень. Це може негативно позначитися на фінансуванні соціальних програм.

До того ж, для Мінінфраструктури, як головного розпорядника коштів, у 2018-му на підвищення безпеки дорожнього руху передбачені 2,6 млрд гривень. Лише на відеофіксацію цього року в бюджеті передбачено 997 млн гривень. Це, на думку Мінфіну, не потребує вивільнення з бюджету додаткових 7,5-10 млрд гривень щорічно.

Але це зауваження Мінфіну не було враховано МВС. Крім того, днями екс-радник Авакова – народний депутат "Народного фронту" Антон Геращенко вніс до Верховної Ради законопроект, який майже ідентичний розробленому МВС документу.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%