Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

КМУ схвалив проект Закону України щодо системи гарантування інвестицій фізичних осіб на фондовому ринку

Четвер, 16 січня 2014 10:58

Документ доопрацьовують для внесення на розгляд ВР

Кабінет Міністрів України на своєму засіданні, що відбулося 15 січня 2014 р., схвалив проект Закону України «Про систему гарантування інвестицій фізичних осіб на фондовому ринку», розроблений Національною комісією з цінних паперів та фондового ринку, пише прес-служба НКЦПФР.

«Існуюча на даний момент законодавча база, що регулює діяльність на фондовому ринку, не містить норм щодо схем компенсації для інвесторів. Враховуючи, що Україною взяті зобов‘язання щодо приведення національного законодавства у відповідність до законодавства Європейського Союзу, а також на виконання Програми економічних реформ на 2010 - 2014 рр. «Заможне суспільство, конкурентоспроможна економіка, ефективна держава», якою передбачено створення компенсаційних механізмів захисту інтересів інвесторів, Комісією було розроблено відповідний законопроект. Основною метою функціонування системи гарантування інвестицій на фондовому ринку є забезпечення здійснення компенсаційних виплат інвесторам – фізичним особам, які втратили свої інвестиції  внаслідок недостатності коштів особи, що здійснює управління цінними паперами, або інституту спільного інвестування (крім венчурного фонду)», - розповів Максим Лібанов, директор Департаменту аналізу, стратегії та розвитку законодавства НКЦПФР.

За словами розробників,  законопроектом передбачено, що учасники системи гарантування інвестицій (торговці цінними паперами, що здійснюють управління цінними паперами, та компанії з управління активами) самостійно обирають форму участі у системі гарантування інвестицій - участь у спеціально створеній  юридичній особі - Фонді гарантування інвестицій фізичних осіб на фондовому ринку (у разі прийняття Комісією рішення про запровадження перерахування внесків до Фонду) або укладення договору про солідарне виконання зобов’язань. Любите жаркое семейное инцест порно? Тогда скорее переходите на сайт инцесты ком . Вам точно понравится, ведь здесь самое горячее видео со всего интернета.

Розмір компенсаційних виплат за втраченими інвестиціями законопроектом пропонується встановити на рівні 90 відсотків неповернутих інвестицій, але не більше 200 тис. грн. за кожним фактом недоступності інвестицій.

Наразі законопроект доопрацьовується для внесення до Верховної Ради.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%