Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Поліція відкрила справу про фінансові махінації в інституті Амосова

П'ятниця, 19 жовтня 2018 13:13

Поліція відкрила кримінальне провадження через фінансові порушення в Національному інституті серцево-судинної хірургії імені Амосова.

Про це повідомляє проект "Марлін" з посиланням на відповідь Національної поліції на звернення народного депутата Сергія Лещенка.

Провадження відкрито слідчим відділом Солом'янського управління поліції в місті Києві за статтею про зловживання службовим становищем.

Йдеться про результати державної ревізії Інституту Амосова протягом 2013-2018 років щодо використання бюджетних коштів за програмою нового механізму фінансування меддопомоги в окремих науково-дослідних установах Національної академії медичних наук.

Тоді аудитори відмітили системне порушення договору про медичне обслуговування населення між Національною академією та Інститутом.

Зокрема, Інститутом Амосова були придбані медичні вироби та ліки, які не були використані у межах програми, на суму 28,7 мільйонів гривень.

При цьому вказується, що пацієнти самостійно закупили 48 кардіостимуляторів на 3,3 мільйони гривень, про що Інститут не повідомив академії.

"У результатах ревізії також вказано про порушення співробітниками Інституту фінансової дисципліни. Зокрема було не дотримано законодавство з питань оплати праці на суму 776,1 тис грн, недоотримано доходів з орендної плати на суму 648,5 тис грн, покриті витрати сторонніх юридичних осіб на 115,2 тис грн, а також зайво виплачені стипендії на 47,1 тис грн",- окремо відмітили аудитори.

 
 
 

 

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.2%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.9%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.4%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%