Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Хто наступного року отримає підвищені зарплати

Середа, 24 жовтня 2018 21:30

Наступного року зарплати українців зростуть. У першу чергу більше платитимуть працівникам аграрної та медичної сфери.

"Існує серйозний попит на фахівців з сільського господарства з боку агрохолдингів. Наступного року вони планують активно залучати працівників. Середні зарплати в галузі можуть досягти 20-25 тисяч гривень", - каже експерт ринку праці Катерина Криворученко, передає ubr.ua.

У 2019 році за песимістичними прогнозами зарплати медиків зростуть на 44%, за оптимістичними — на 60%. У середньому фахівець отримуватиме 18-20 тис. грн.

"У приватних клініках платитимуть більше. У іменитих фахівців з великим досвідом зарплати давно перевалили за 50 тисяч гривень. Вони забезпечують клінікам потік пацієнтів", - додає Катерина Криворученко.

Автор: ubr.ua
Зарплати підвищують через активну трудову міграцію за кордон. Також впливає зростання цін на товари та послуги в Україні.
Зарплати підвищують через активну трудову міграцію за кордон. Також впливає зростання цін на товари та послуги в Україні.

Стабільно високим залишається попит на робочі спеціальності. Йдеться про сантехніків, електромонтажників, фахівців з обладнання, інженерів. У середньому наступного року вони отримуватимуть 17 тис. грн.

"Наступного року зарплати найбільш високооплачуваних фахівців, топ-менеджерів можуть вирости ще на 20-25%. Вони отримуватимуть не менше $1 тисячі. Тобто понад 28 тисяч гривень. Водночас "у конверті" вони можуть отримувати десяти, а то й сотні тисяч доларів", - наголосила керівник HR-провайдера Тетяна Никитович.

Зарплати підвищують через зростання трудової міграції за кордон. Таким чином роботодавці намагаються втримати працівників. Крім того, в Україні зростають комунальні тарифи, дорожчають продукти та вартість проїзду в громадському транспорті.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%