Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

У Кабміні прокоментували « дорогі» євробонди

П'ятниця, 26 жовтня 2018 15:41

Високу ставку прибутковості розміщених єврооблігацій в Мінекономіки пояснили складною ситуацією на міжнародних ринках.

У Міністерстві економічного розвитку і торгівлі назвали дуже успішним розміщення євробондів на 2 млрд доларів. Про це в п'ятницю, 26 жовтня, заявив перший заступник міністра економічного розвитку і торгівлі Максим Нефьодов, передає Кореспондент.

"Звичайно ж, це успішне розміщення. У дуже непростий час Україна змогла вийти на ринок і все-таки зібрати ті 2 млрд дол., які були заплановані в бюджеті і про які було домовлено у програмі МВФ. Це дасть можливість профінансувати витрати і також повернутися на фінансові ринки, і випустити нові інструменти, перекредитувати старі", - сказав він.

За словами Нефьодова, Україна повинна бути постійним гравцем на фінансовому ринку. "Чим більше регулярно і професійно країна це робить, тим це більше призводить до зменшення ризиків, кращої можливості донести свою історію і зниження вартості запозичень", - зазначив заступник міністра.

При цьому Нефьодов вважає, що загальна ситуація на фінансових ринках досить важка, проте інвестори оцінюють історію України позитивно.

"Вартість цього разу більша за попередню, стан фінансового ринку зараз об'єктивно важкий. Наприклад, для Туреччини, яка нещодавно вийшла на ринок і залучила п'ятирічні папери під 7,5%, при тому, що ще на початку року ставки залучення були менш як 3%. Ми бачимо суттєве погіршення фінансової кон'юнктури, суттєве зростання вартості американських казначейських паперів, до яких випуски всіх інших країн так чи інакше прив'язані. Цього ми не можемо контролювати", - підсумував заступник міністра.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%