Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Мінус півмільярда. Укрпошта стала ще більш збитковою

Середа, 31 жовтня 2018 10:29

Укрпошта за результатами дев'яти місяців 2018 року (січень-вересень) збільшила чистий збиток на 23,7% - до 514,1 млн грн.

Про це йдеться у звіті підприємства, оприлюдненому в системі розкриття інформації НКЦБФР, передає НВ з посиланням на агентство Інтерфакс-Україна.

При цьому, чистий дохід компанії від реалізації продукції зріс на 27,6% в порівнянні з аналогічним періодом 2017 року і склав 4,8 млрд грн.

Собівартість реалізованої продукції (товарів, робіт, послуг) за три квартали склав 4,6 млрд грн (+ 22,7%) у відношенні до аналогічного періоду минулого року.

Укрпошта є монополістом поштового зв'язку України, входить до сфери управління Міністерства інфраструктури. Крім поштового напряму компанія розвиває також фінансові послуги, торгівлю та іншу комерційну діяльність. Мережа компанії налічує 11,5 тис. відділень по всій Україні. Штат підприємства налічує 76 тис. працівників, з яких 33 тис. - листоноші, 13 тис. - оператори поштового зв'язку.

У 2017 році Укрпошта отримала 203 млн грн збитку і збільшила чистий дохід на 19,6% - до 5,5 млрд грн в порівнянні з 2016 роком.

Раніше гендиректор Укрпошти Ігор Смілянський заявив, що компанія має намір припинити доставку пенсій і закрити 5-7 тис. відділень у сільській місцевості з 1 січня 2019 року в разі непідвищення тарифів на доставку пенсій. Однак прем'єр-міністр України Володимир Гройсман пообіцяв не допустити припинення Укрпоштою доставки пенсій і запропонував керівництву поштового оператора піти у відставку в разі незгоди з його позицією.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%