Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Є багато питань. Рахункова палата зібралася перевірити роботу Укрзалізниці

Середа, 31 жовтня 2018 15:27

Рахункова палата проведе аудит роботи Укрзалізниці у зв’язку із зауваженнями населення до роботи компанії і проханням Міністерства інфраструктури.

Про це заявив голова Рахункової палати Валерій Пацкан, повідомили у прес-службі відомства.

Він наголосив, що в українців останнім часом виникає дуже багато запитань та зауважень до роботи цього товариства.

"Тільки цього року Укрзалізниця вдвічі підвищила ціни на квитки для людей, але якість сервісу, на жаль, суттєво не покращилася. Водночаc навколо Укрзалізниці постійно розгортаються скандали та звинувачення у зловживаннях не припиняються", – заявив Пацкан.

Він зазначив, що компанію неодноразово звинувачували у розтратах та необґрунтовано високих цінах закупівель.

"Закупівля вугілля за завищеними цінами, значні витрати на SMM-послуги, захмарні суми на сувенірну продукцію тощо. У Рахунковій палаті, після оновлення її складу, вже поставало питання про необхідність проведення аудиту в Укрзалізниці. Зважаючи, що цьогорічний план аудитів вже затвердженj і до кінця року залишається обмаль часу, обговорюється можливість перевірки цього товариства наступного року", – наголосив Пацкан.

Він додав, що багато запитань щодо ефективності роботи компанії є й у міністра інфраструктури Володимира Омеляна - Рахункова палата отримала лист від міністра з проханням провести аудит.

Зокрема, зауважив Валерій Пацкан, Мінінфраструктури просить провести аудит ефективності управління з боку Укрзалізниці майном державної власності, що може мати фінансові наслідки для державного бюджету.

В міністерстві наголошують, що Укрзалізниця нині не в повному обсязі забезпечує перевезення як сировини, так і готової продукції вантажовідправників.

"Враховуючи те, що Укрзалізниця не спроможне нині задовольнити потреби клієнтів у необхідних обсягах перевезення вантажів, питання отримання запланованого рівня доходу від перевезень набуває все більшої актуальності. Наголошуємо, що внаслідок невиконання запланованих обсягів перевезення вантажів зменшується обсяг доходів та виручки товариства, що у свою чергу зменшує рівень податків, які сплачує товариства до бюджетів різних рівнів", – йдеться в листі міністерства.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%