Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Власник Rozetka: Кого люстрували, якщо у нас податківець володіє «Арена-сіті»

П'ятниця, 02 листопада 2018 15:13

Засновник і один з власників Rozetka.ua Владислав Чечоткін розповів, як податкова міліція вимагала у нього гроші.

Про це він повідомив у інтерв'ю "Економічній правді".

"Так, до мене прийшли. Люди, які називаються "податкова міліція республіки", якими керували абсолютно конкретні особистості. Я можу ці особистості назвати на камеру", - сказав Чечоткін.

Він розповів, що у нього вимагали 1 млн доларів готівкою, потім збільшили суму в шість разів і заблокували роботу компанії, розтягнувши процедуру обшуку на 31 день, але у підсумку відступили.

"Найсмішніше у цій ситуації, що одна з цих особистостей зараз пробувала узгоджуватися на заступника начальника Державної фіскальної служби", - додав він.

За словами бізнесмена, сьогодні один з колишніх керівників податкової міліції (органу, де-юре ліквідованого з 1 січня 2017 року) володіє одним з найдорожчих об'єктів нерухомості в Києві ("Арена-Ентертейнмент").

"Кого люструвати, якщо начальник податкової міліції України володіє "Арена-сіті"? Це офіційна інформація.
Людина, яка була ніким, володіє "Арена-сіті". Це, напевно, найдорожча нерухомість в Києві, і він нормально себе почуває", - заявив Чечоткін.

"Військовий прокурор каже, що він заплатив якісь 100 млн гривень у бюджет, які, до речі, не заплатив, я в цьому майже впевнений. Цей люстрований ображений податковий міліціонер. Нікого не дивує, що ця людина володіє "Арена-сіті", це нормальна ситуація ", - зазначив власник Rozetka.ua.

В даному випадку Чечоткін каже про екс-голову податкової міліції Андрія Головача.

Андрій Головач - генерал-полковник податкової міліції, колишній перший заступник голови Державної податкової служби, керівник податкової міліції при Вікторі Януковичі. Був заарештований у серпні 2016 року, в лютому 2017 року пішов на угоду зі слідством і отримав умовне покарання.

Головний військовий прокурор Анатолій Матіос повідомив, що через рахунки сім'ї Головач з 2013 по 2016 рік пройшло незаконно добутих понад 1,6 млрд гривень. Після затримання Головача суд заарештував його майно на суму 480 млн гривень., Зокрема, квартири, автомобілі, котеджне містечко "Сонячна долина", кілька ресторанів і магазинів елітного одягу на головній вулиці Києва.

Однак в лютому Головач, за словами генпрокурора Юрія Луценка, пішов на угоду зі слідством, заплатив в державну скарбницю 130 млн гривень і отримав умовне покарання, але повної конфіскації його майна не відбулося.

ТОВ "Арена-Капітал" є керуючою компанією ТРЦ "Арена-Сіті" (Arena Entertainment). За даними YouControl, "Арена Капітал" наразі належить двом кіпрським компаніям. 50% — Гіллоріан Лімітед, ще 50% — "Долбана Лімітед".

Кінцевим бенефіціаром значиться кіпріот Еллінас Кристодоулос.

Розважальний комплекс Arena Entertainment загальною площею 6000 кв м був відкритий в 2004 році. Розташований він у Бессарабському кварталі і був побудований за кошти Вагіфа Алієва, власника компанії "Мандарин Плаза" і Ігоря Ніконова — власника девелоперської компанії KAN Development.

Згодом Алієв викупив частку Ніконова в проекті і до осені 2016 року був єдиним власником комплексу. Про те, що змінився власник Arena Entertainment, стало відомо у жовтні 2016 року.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%