Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

«Укрзалізниця» незаконно збільшила зарплати директорів у 5 разів

Понеділок, 12 листопада 2018 16:31

Члени правління підприємства перевели співробітників на контракт, не маючи на те повноважень.

Правління ПАТ "Укрзалізниця" незаконно перевело директорів підприємства на контрактні угоди, що призвело до збільшення їхніх зарплат у декілька разів.

Такого висновку дійшов Апеляційний суд Тернопільської області під час розгляду справи про звільнення директора з пасажирських перевезень "Укрзалізниці", пише Залізниця без корупції.

Так, у січні 2017 року правління ПАТ "Укрзалізниця" прийняло рішення про переведення директорів департаментів на контрактну форму трудових відносин. Відповідно після цього посадовий оклад директорів збільшився в 5 разів. Зокрема, розмір місячного окладу директора з пасажирських перевезень зріс з 31,25 тис. гривень до 156 тис. гривень.

Вивчаючи повноваження правління "Укрзалізниці", Апеляційний суд виявив, що члени правління не мають повноваження переводити співробітників на контракт, а така форма трудових відносин застосовується як виняток і лише у визначених законом випадках.

Як зауважили в суді, постановою уряду №764 від 15 липня 1997 року затверджено перелік категорій і посад працівників залізничного транспорту, які працевлаштовуються за контрактною формою. Однак посада директорів до зазначеного переліку не входять.

Тож, оскільки в структурі "Укрзалізниці" є майже 80 департаментів, філій і управлінь, загальна сума збільшення витрат на оплату праці директорів може складати понад 110 млн гривень на рік.

Розглянувши позовну заяву звільненого посадовця, Апеляційний суд зобов’язав поновити його на посаді й сплатити 1,44 млн гривень відшкодування, з огляду на неправомірність переведення на контрактну форму трудових відносин.

 

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%