Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Ситуація з опаленням патова для всієї сфери теплоенергетики - депутат

Вівторок, 13 листопада 2018 16:17

Ситуація з опаленням, яке повинно було вирости в ціні, як мінімум, на 20%, патова для всієї сфери теплоенергетики, бо у зв'язку з регуляторними процедурами нові тарифи на тепло після всіх публічних обговорень і регуляторних процедур вступлять в дію тільки після нового року.

Про це в коментарі кореспонденту ГолосUA повідомила народний депутат України Олена Бабак.

«Сума, яка закладається на субсидії, не змінюється. Однозначно, що цих коштів не вистачить. Але Держава надходить стратегічно і тактично для себе зручно. Ну, наприклад, ціну на газ ми підняли, відповідно буде збільшення платежів за газ, але ви ж знаєте, що знизилися нормативи соціальні на газ. Я думаю, що розрахунок йшов на те, що (це - Ред.) Буде збалансовано. З тих старих соціальних нормативів, які були в минулому опалювальному сезоні, у нас зменшилися соціальні нормативи зараз, тобто нормативи зменшилися, а ціна збільшилася. У цьому питанні, я думаю, буде баланс для держави. Що стосується опалення, яке також мало б вирости, як мінімум, на 20%, то тут взагалі ситуація патова для всієї сфери теплоенергетики, бо у зв'язку з регуляторними процедурами нові тарифи на тепло після всіх публічних обговорень і регуляторних процедур вступлять в дію тільки після нового року », - заявила депутат.

За словами А. Бабак, тобто реально ще люди не побачили й не побачать до початку січня змін у тарифі опалення, тому що регуляторний процес ще не почався.

«Тільки пішли обговорення в містах. До середини або до кінця цього місяця підприємства тільки подадуть в регуляторні органи перегляд тарифів на опалення. Тобто розмір субсидій не збільшується. Я і кажу про те, що тут стався тактичний маневр для держави. Що стосується наступного року, то тут дійсно проблема. Що стосується тих 55 мільярдів, які є на субсидії, при тому, що за ці 2 місяці все одно в тарифах будуть донараховані витрати в наступному році, (тобто і відповідно субсидії повинні покрити то збільшення тарифів на опалення, яке наздожене ці 2 місяці цього року плюс по суті буде зображати нове підвищення, яке почнеться з 1 січня), тут однозначно коштів не вистачить. Я думаю, що уряд це вже оцінило і подає пропозицію. Ви чули заяву Президента, який дуже потурбувався про народ України та сказав уряду, що мовляв ви ж дивіться, щоб усім вистачило. Думаю, що до другого читання Закону про бюджет ми побачимо збільшення суми на субсидії. Тобто ці моменти будуть враховані », - зазначив спеціаліст.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%