Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

У Борисполі розповіли, чому Україна не виграє від лоукостерів

Четвер, 22 листопада 2018 15:12

Міжнародний аеропорт Бориспіль не чекає від лоукостерів лавиноподібного зростання авіаринку.

Про це агентству Інтерфакс-Україна повідомили в прес-службі аеропорту.

"Поки рано говорити про лавиноподібне зростання авіаринку України. Такий ефект можливий тільки при різкому підвищенні платоспроможності населення", - вважають в компанії.

Водночас, за даними аеропорту, в поточних умовах динаміка зростання авіаринку буде помірно позитивною, але стабільною, оскільки кризовий рубіж було подолано в 2014 році.

"На тлі медійного оптимізму з приводу розширення присутності лоукостів ми, перш за все, раді розвитку бізнесу іноземних партнерів в Україні та розвитку авіаційного флоту Wizz Air", - підкреслили в прес-службі аеропорту.

У найбільшій повітряної гавані України наголосили, що це забезпечить подальше зростання авіаперевезень в/з України і створить додаткові стимули для забезпечення українських пасажирів доступними авіаперельотами.

Водночас в аеропорту зазначили, що Wizz Air імовірно може завести свою "дочку" в міжнародний аеропорт Київ ім.Сікорского, оскільки, приймаючи рішення про розвиток на авіаринку, авіакомпанія виходить із взаємодії з базовим аеропортом.

Нагадаємо, що угорський лоукостер Wizz Air планує відновити роботу української "дочки" Візз Ейр Україна в 2019 році. Компанія має намір інвестувати $2,5 млрд для збільшення українського авіапарку до 20 нових літаків Airbus A320 і Airbus A321.

Днем раніше ірландський лоукостер Ryanair заявляв про плани за три-п'ять років інвестувати в Україну $1,5 млрд, наростивши флот до 15 літаків і пасажиропотік до 5 млн чол.

Водночас найбільша українська авіакомпанія МАУ сумнівається в достатньому попиті на авіаперевезення в Україні для масштабної експансії лоукостів.


Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%