Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Світовий банк збільшить портфель проектів для України

Понеділок, 27 січня 2014 16:03

Підготовлено 5 нових проектів на суму $1,7 млрд.

Україна та Світовий банк домовилися про збільшення портфелю проектів. Про це  було повідомлено під час підведення підсумків спільної роботи сторін у 2013 р. Про це пише прес-служба Мінекономрозвитку.

Перший заступник Міністра економічного розвитку і торгівлі України Анатолій Максюта й Директор Світового банку по Україні, Білорусі та Молдові Чімяо Фан обговорили результати співробітництва України зі Світовим банком й відзначили його динамічний розвиток, розширення спектру сфер і напрямів партнерства, удосконалення механізмів та інструментів співпраці.

«Уже третій рік поспіль Україна демонструє стабільно високі показники вибірки коштів. Так, коефіцієнт вибірки в 2013 фінансовому році (який завершився 30.06.2013 р.) збільшився удвічі порівняно з 2011 р. (15,1%) і досяг рекордного за весь період співробітництва з Банком показника – 30,2%», – сказав Анатолій Максюта.

Також було зазначено, що позитивна динаміка зберігається і в І половині 2014 фінансового року (липень – грудень 2013 р.). Станом на січень 2014 р. коефіцієнт вибірки коштів (тобто, частка вибраних фінансів із загальної суми проектного портфеля) склав 21,4%, що дозволило Україні за цим показником посісти 2 місце серед 22 країн регіону Європи й Центральної Азії.

Саме з огляду на такі позитивні результати реалізації проектів, сторони домовилися збільшити проектний портфель, підготувавши п’ять нових інфраструктурних і соціально орієнтованих проектів на загальну суму понад $1,7 млрд. для модернізації систем водо- й теплопостачання міст України, подальшої модернізації підстанцій НЕК «Укренерго», реформування систем охорони здоров’я та соціального захисту населення.

Для закріплення досягнутих домовленостей Перший заступник Міністра економічного розвитку і торгівлі України Анатолій Максюта й Директор Світового банку по Україні, Білорусі та Молдові Чімяо Фан підписали Протокол огляду проектного портфелю.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%