Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

S&P знизили рейтинги Приватбанку, Альфа-банку та Кредобанку

Вівторок, 25 лютого 2014 11:07

В Україні можливий дефолт

Міжнародне рейтингове агентство Standard & Poor's знизило кредитні рейтинги українських фінансових установ Приватбанк, Альфа -банк і Кредобанк з ССС+/С до ССС/С з «негативним» прогнозом. Про це повідомляє РБК Україна.

Ці банки схильні до високих ризиків, пов'язаних з нестабільністю економічної та політичної ситуації в країні. Суверенні ризики України будуть і надалі чинити сильний вплив на кредитоспроможність банків. Співробітники агентства нагадали, що 21 лютого 2014р. був знижений суверенний кредитний рейтинг України за зобов'язаннями в іноземній валюті з ССС +/С до ССС/С з «негативним» прогнозом.

Одночасно S&P знизило кредитні рейтинги Кредобанку і Альфа-банку за національною шкалою з uaBB-до uaССС. В агентстві зазначають, що «негативний» прогноз свідчить про ризик подальшого ослаблення фінансового профілю банків, зокрема показників якості активів, капіталізації та ліквідності, у разі збереження нестабільності політичної ситуації в країні і подальшого погіршення перспектив економічного розвитку.

При цьому в S&P вважають ймовірним дефолт України. Погіршення політичної ситуації в країні піддає ризику здатність уряду погашати та обслуговувати боргові зобов'язання. Крім того, ситуація, що склалася, збільшує невизначеність щодо продовження надання фінансової допомоги з боку Росії в 2014р. Відсутність значних позитивних змін може стати причиною невиконання боргових зобов'язань.

В агентстві також вважають, що в Україні істотно підвищилася ймовірність примусової девальвації гривні, що позначиться на нестабільних показниках якості активів і капіталу банків.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%