Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

У Мінрегіоні шукають способи здешевити будівництво «Повітряного експресу»

Середа, 23 квітня 2014 15:10

Наразі вартість проекту 3222,6 млн. грн.

У Мінрегіоні обговорили шляхи швидкого розв’язання проблеми організації залізничного пасажирського  сполучення Центрального вокзалу (станція «Київ-Пасажирський») і міжнародного аеропорту «Бориспіль». Про це пише прес-служба Мінрегіону.

Техніко-економічне обґрунтування цього проекту було затверджено колишнім Урядом України ще в березні 2011 р., але проектування завершено не було, тому будівництво так і не розпочалося. Станом на січень 2014 р. загальна кошторисна вартість проекту «Повітряний експрес» складала 3 222,6 млн. грн., крім того, вартість рухомого складу (4 поїзди) – 510,7 млн. грн.

«Розглядається, зокрема, можливість заміни технічного рішення з будівництва підземного тунелю та залізничного терміналу біля терміналу «D» аеропорту на наземну естакаду та криту платформу у вигляді «тубуса»,  захищену екранованою сіткою», – повідомив заступник Міністра.

Також, за його словами, розглядається питання заміни будівництва чотирьохповерхового залізничного терміналу з тунелем для прибуття пасажирів в районі термінала «D» аеропорту на двоповерховий комплекс.

Як зазначив Дмитро Ісаєнко, ці та інші технічні рішення дозволять, окрім скорочення  терміну реалізації проекту, зменшити вартість будівництва приблизно на 20%.

За результатами наради учасники прийняли рішення вивчити запропоновані технічні рішення з врахуванням європейського та світового досвіду. Водночас замовник будівництва – ДП «Держінвестпроект» за участю Мінрегіону підготує та винесе на розгляд Уряду пропозицію щодо поділення проекту будівництва «Повітряного експресу» на дві черги, що дозволить не зупиняючи реалізацію проекту здійснити його корегування з метою зменшення вартості.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%