Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

НКЦПФР відкоригувала аспекти професійної підготовки працівника суб'єкта первинного фінансового моніторингу

Понеділок, 02 червня 2014 14:24

Схвалено проект рішення

Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку схвалила проект рішення «Про затвердження Порядку проходження професійної підготовки працівника суб'єкта первинного фінансового моніторингу, відповідального за проведення фінансового моніторингу» на своєму плановому засіданні 27 травня 2014 р. Про це повідомляє прес-служба НКЦПФР.

«Прийняття зазначеного проекту регуляторного акта буде сприяти зменшенню фінансового навантаження на фізичних осіб та спрощенню процедури проходження професійної підготовки працівника суб'єкта первинного фінансового моніторингу, відповідального за проведення фінансового моніторингу, оскільки тепер не має значення, вперше чи не вперше особа претендує на отримання кваліфікаційного посвідчення фахівця, – в обох випадках воно видаватиметься строком на три роки», – прокоментував новації директор департаменту аналізу, стратегії та розвитку законодавства НКЦПФР Максим Лібанов, відповідальний за даний вектор діяльності регулятора.

Звертаємо увагу, що ключовими положеннями Порядку передбачається три етапи професійної підготовки відповідального працівника: отримання сертифіката на право провадження професійної діяльності на фондовому ринку, проходження навчання та, власне, одержання відповідного свідоцтва про навчання, складання іспиту та здобуття кваліфікаційного посвідчення фахівця з питань фінансового моніторингу професійних учасників ринку цінних паперів.

Варто зазначити, що раніше особа, яка вперше претендувала на отримання кваліфікаційного посвідчення фахівця з питань фінансового моніторингу професійних учасників ринку цінних паперів, повинна була пройти курс довгострокового навчання (не менше 72 годин) й, у разі успішності іспиту, отримати кваліфікаційне посвідчення терміном дії один рік. Тепер, із прийняттям змін до Порядку, така особа отримуватиме посвідчення терміном дії три роки. Після завершення дії кваліфікаційного посвідчення, претендент, як і було раніше, мусить знову пройти навчання, але вже короткострокове, й після успішного іспиту отримати кваліфікаційне посвідчення терміном дії три роки.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%