Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Україна чекає другий транш від МВФ наприкінці серпня

Четвер, 14 серпня 2014 13:22

Повідомлення прес-служби Міністерства економічного розвитку і торгівлі

Україна чекає другий транш від Міжнародного валютного фонду наприкінці серпня, оскільки усі необхідні умови для цього виконані. На цьому наголосив Міністр економічного розвитку і торгівлі України Павло Шеремета у ході прямого ефіру програми «Від першої особи»  на радіо Ера.

 «Практично всі заходи, які були необхідні для отримання другого траншу  від МВФ виконані, тому ми чекаємо цей транш у $1,5 млрд. Ми очікуємо формального рішення директорів Фонду, яке відбудеться у двадцятих числах серпня. Міжнародні фінансові організації - такі як МВФ і Світовий банк - рухаються у тандемі, і якщо ми отримали позитивне рішення Світового банку, то ми маємо достатньо багато підстав очікувати позитивне рішення і від МВФ також», - сказав Павло Шеремета.

Він нагадав, що 8 серпня з директором Світового банку була підписана угода про першу позику на політику розвитку у фінансовому секторі на $500 млн. Таким чином, за словами очільника Міністерства, у серпні Україна розраховує отримати від міжнародних фінансових установ близько $2 млрд. надходжень, що дозволить направити зусилля на макроекономічну стабілізацію.

«Взагалі  всі ці гроші підуть у бюджет. Тобто фактично на всі бюджетні витрати у нас буде ще плюс $2 млрд.», - пояснив Міністр.

Але, разом з тим, керівник Мінекономрозвитку зауважив, що вважає цілком справедливими і актуальними вимоги міжнародних фінансових установ і, перш за все, українського суспільства рухатися швидше шляхом реформ. Також він акцентував на готовності українського Уряду до прискорення проведення реформ.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%