Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

НБУ вводить додаткові заходи для стабілізації гривні

П'ятниця, 29 серпня 2014 09:43

Постанова НБУ №534

Національний банк України заборонив банкам знімати з контролю експортні операції клієнтів на основі документів про припинення зобов'язань зарахуванням зустрічних вимог у зв'язку із введенням 100-відсоткового обов'язкового продажу валюти. Про це йдеться в постанові НБУ №534 від 28 серпня. Вона набуде чинності із дня її офіційного опублікування і готується до публікації 29 серпня, пише Forbes-Україна.

«У зв'язку із введенням вимоги щодо обов'язкового продажу на міжбанківському валютному ринку України надходжень в іноземній валюті з інших країн у розмірі 100%, уповноважені банки не можуть знімати з контролю експортні операції клієнтів на підставі документів про припинення зобов'язань зарахуванням зустрічних однорідних вимог», – йдеться в постанові.

Нацбанк підкреслює, що надходження в іноземній валюті за експортними операціями клієнтів банку повинні бути продані в повному обсязі. Також регулятор зобов'язав банки подавати розгорнуту заявку про загальний обсяг обов'язкового продажу іноземної валюти, запланований на наступний робочий день, протягом двох годин після закриття системи підтвердження угод на міжбанківському валютному ринку України.

Згідно з постановою, у розгорнуту заявку банку вносять інформацію про загальний обсяг надходжень і обов'язковий продаж у розрізі валют, а також про вид надходжень.

Щодо операцій на суму, вищу за еквівалент 50 тис. дол. США за поточним офіційним курсом НБУ, банки зобов'язані подавати розширені відомості, зокрема ідентифікаційний код, скорочену назву юрособи чи прізвище підприємця, код валюти та обсяг обов'язкового продажу.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%