Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Дефіцит поточного рахунку скоротився до $330 млн.- Нацбанк

П'ятниця, 29 серпня 2014 14:53

НБУ опублікував статистику

У липні дефіцит поточного рахунку скоротився до $330 млн. (порівняно з $1.7 млрд. у липні попереднього року). Товарний баланс залишається майже врівноваженим четвертий місяць поспіль (-$205 млн. у липні). Про це йдеться у повідомленні НБУ.

Таке ребалансування зовнішньої торгівлі відбулося внаслідок девальвації (РЕОК гривні послабився на 24.6% з початку року) та зниження внутрішнього попиту (виробництво промислової продукції скоротилося на 5.8% у січні – липні 2014 р.). Водночас подальше покращення торговельного балансу стримується обмежувальними заходами у торгівлі з Росією та загостренням ситуації на сході країни.

У липні експорт товарів скоротився на 7.4% у річному вимірі (до $4.9 млрд.). Як і в попередні місяці зниження відбулося за всіма групами, крім продовольчих товарів.

Темпи падіння імпорту товарів у липні ($5.2 млрд. дол. США) прискорилися до 31.1% у річному вимірі (порівняно з 17.5% у червні) внаслідок припинення імпортних поставок природного газу із Росії

У липні дефіцит зведеного балансу скоротився до $263 млн. (порівняно з $735 млн. у червні). Разом із черговими плановими погашеннями кредиту МВФ ($648 млн.) це призвело до зменшення обсягів резервних активів на $911 млн. Станом на 01.08.2014 міжнародні резерви становили $16.1 млрд., що забезпечує фінансування імпорту майбутнього періоду протягом 2.4 місяця. 

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%