Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

МВФ буде раз на тиждень перевіряти стан резервів НБУ

Середа, 03 вересня 2014 13:26

Опубліковано Меморандум про співпрацю між Україною і МВФ

Міжнародний валютний фонд (МВФ) має намір щотижня перевіряти стан золотовалютних резервів Національного банку України (НБУ), а також коливання курсу гривні. Про це йдеться в оновленому Меморандумі про співпрацю між Україною та МВФ, пише ЛIГАБiзнесIнформ.

«НБУ на щомісячній основі, не пізніше 25 числа кожного місяця, надаватиме МВФ поточний баланс, а також баланс банківських активів. Крім того, НБУ буде щотижня надавати до Фонду інформацію про стан золотовалютних резервів і коливанні курсу національної валюти, включаючи інформацію про щотижневий обсяг валютних інтервенцій», - свідчить документ.

Регулятор також зобов'язується щомісяця звітувати про рефінансування банків і надавати щотижневу інформацію про стан банківської системи, включаючи обсяг боргу і кредитів, отриманих від НБУ.

Відповідно до цього меморандумом, НБУ має намір до кінця року поповнити золотовалютні резерви на суму не менше $1 млрд., за рахунок покупки валюти на міжбанківському ринку. Регулятор не має наміру витрачати резерви на дозвіл боргових питань, у тому числі фінансових вимог НАК Нафтогаз України. Замість цього Нацбанк рекомендуватиме купувати валюту на відкритому ринку.

НБУ також має намір зміцнити фінансову дисципліну банківського ринку в частині моніторингу державної власності та реструктуризації банків, продовження стрес-тестів для банків та управління активів ліквідованих банків.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%