Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Кабмін дозволив імпорт електроенергії

Понеділок, 08 грудня 2014 09:25

Імпортувати електроенергію будуть із суміжних країн

З метою уникнення віялових відключень електроенергії споживачам Кабінет Міністрів України погодився з пропозицією Міністерства енергетики та вугільної промисловості та прийняв відповідне розпорядження від 5 грудня 2014 р. про тимчасовий імпорт електроенергії. Про це пише прес-служба Міненерго.

У розпорядженні зазначено, що тимчасовий імпорт електроенергії із суміжних країн буде здійснювати державне підприємство «Укрінтеренерго». Також, документом передбачено, що ціна не повинна перевищувати середньозважений тариф за попередній місяць для енергогенеруючих компаній теплових електростанцій, що визначений Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг.

Крім того, у розпорядженні зазначено, що ДПЗД «Укрінтеренерго» в установленому законодавством порядку здійснює продаж закупленої електроенергії оптовому постачальнику електричної енергії за ціною, що не перевищує середньозважений тариф за попередній місяць для енергогенеруючих компаній теплових електростанцій, визначений Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг.

Також відповідним розпорядженням рекомендовано НКРЕКП визначити алгоритм розподілу коштів оптового ринку електроенергії України, забезпечивши проведення в повному обсязі розрахунків за неї.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%