Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

НБУ зберіг облікову ставку на рівні 30%

П'ятниця, 31 липня 2015 09:58

З метою закріплення позитивних зрушень на грошово-кредитному ринку та підтримки тренду на зниження інфляції Правління Національного банку вирішило залишити незмінною облікову ставку на рівні 30%. Таке рішення було прийнято на засіданні Правління Національного банку України, присвяченому питанням монетарної політики 30 липня 2015 року. Про це йдеться у повідомленні прес-служби НБУ.

На засіданні відбулось обговорення макроекономічної ситуації, стану грошового-кредитного ринку, прогнозу подальшого розвитку ситуації та можливої зміни монетарних інструментів. Було відзначено поступове зниження інфляційного тиску. Так у червні продовжилося уповільнення споживчої інфляції – приріст індексу споживчих цін становив 0.4% порівняно з 2,2% у попередньому місяці. Темп базової інфляції також уповільнився до 0,4% у червні (порівняно з 4,6% у квітні та 1,9% у травні). Стримуючий вплив на цінову динаміку відбувався, зокрема за рахунок підвищення збалансованості валютного ринку. На міжбанківському та готівковому сегментах валютного ринку в липні, як і в попередні два місяці, попит на іноземну валюту був нижчий, ніж її пропозиція. Тому коливання ринкового курсу гривні до долара США відбувалися в досить вузькому діапазоні.

«Позитивні зрушення, які ми спостерігаємо, свідчать про ефективність стабілізуючих дій Національного банку. Зараз грошово-кредитний ринок збалансований і якщо цей баланс зберігатиметься – ми очікуємо на подальше уповільнення споживчої інфляції. Тож за умов стійкого зниження інфляційних ризиків ми перейдемо до пом’якшення грошово-кредитної політики у найближчій перспективі», – прокоментувала поточну ситуацію на грошово-кредитному ринку та рішення Правління Національного банку України Голова Національного банку Валерія Гонтарева.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%