Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

НКРЗІ затвердила порядок надання послуги перенесення номерів

Понеділок, 03 серпня 2015 12:02

На своєму засіданні, що відбулося 31 липня 2015 року, НКРЗІ затвердила Порядок надання послуг із перенесення абонентських номерів (далі – ППН). Цей документ в установленому порядку був погоджений Державною службою спеціального зв’язку та захисту інформації, Антимонопольним комітетом України, Державною регуляторною службою України. Його прийняттю передувало широке громадське обговорення з учасниками ринку телекомунікацій, під час якого враховувалися слушні зауваження та пропозиції. Про це пише прес-служба НКРЗІ.

Зазначений нормативно-правовий акт у першу чергу спрямований на забезпечення прав споживачів у частині замовлення та отримання ППН і послуги користування персональним номером. Повністю узгоджуючись із чинним законодавством України у сфері телекомунікацій, затверджений Комісією Порядок ППН сприяє наближенню вітчизняного законодавства до європейських норм і стандартів. Зокрема кожен абонент матиме змогу обирати постачальника телекомунікаційної послуги. Згідно з Порядком абонент, який бажатиме отримати ППН, повинен звернутися до оператора із заявою, подавши її в письмовому вигляді до пункту обслуговування абонентів оператора, або ж заповнивши інтерактивну анкету на офіційному веб-сайті оператора чи в будь-який інший спосіб, встановлений Правилами надання та отримання телекомунікаційних послуг, а саме дистанційно за допомогою засобів зв’язку на умовах, визначених договором.

У зв’язку із затвердженням нового Порядку ППН на засіданні також прийнято рішення внести зміни до Основних вимог до договору про надання телекомунікаційних послуг (далі – Основні вимоги), які були затверджені рішенням НКРЗІ від 29 листопада 2012 року № 624. Урегульовуючи процедури, пов’язані з організаційними та технічними умовами надання послуг, внесені Комісією зміни до нині діючих Основних вимог містять положення, що стосуються, зокрема, умов і порядку припинення надання та/або скорочення переліку послуг при перенесенні абонентського номера, визначення способу дистанційного за допомогою засобів зв’язку звернення споживача щодо припинення надання телекомунікаційних послуг у зв’язку з перенесенням його абонентського номера тощо.

Обидва рішення будуть подані на державну реєстрацію до Міністерства юстиції України і наберуть чинності з дня їх офіційного опублікування.

Практичне надання послуги ППН буде можливим після створення Адміністратором централізованої бази даних (єдиної бази даних, яка призначена для реалізації процесу ППН, періодичної синхронізації локальних баз даних та зберігання інформації про перенесені абонентські номери і їх номери маршрутування) та підключення до неї операторів телекомунікацій.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%