Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Міністерство фінансів виступає за об'єднання податкової та митниці

Понеділок, 17 серпня 2015 16:49

Податкова і митна служби повинні бути об'єднані в одну структуру, вважають у Міністерстві фінансів, розповіла заступник міністра Олена Макеєва в інтерв'ю Новому часу, пише «Мінфін».

«Позиція Мінфіну: об'єднати, тому що цього чекає бізнес. Не повинна бути митна служба для платників податків ще одним каральним органом », - сказала вона.

За словами заступника міністра, підвищення ефективності Державної фіскальної служби буде досягатися за допомогою поглиблення співпраці з Мінфіном і ще більшого об'єднання митного та податкового напрямків. Олена Макеєва навела приклад застосування на митницях різних тарифів.

Чому так? Якби відділ тарифів був єдиний в ГФС, можливо, не було б цієї проблеми. Зараз кожна митниця може собі встановлювати, яким тарифом їй користуватися. Хто від цього страждає? Бізнес », - сказала вона.

За словами Олени Макєєвої, митниця не повинна бути структурою, де можна заробляти гроші: «Вона повинна виконувати чіткі завдання - супровід товару на територію України або ззовні. Це сервісна служба. Більше того, бізнес сьогодні скаржиться, що у нас є податковий аудит з боку ГФС, але крім нього, є ще і митний аудит. Реструктуризація ГФС повинна усунути такі проблеми. Об'єднання митниці та податкового напрямки забезпечить скорочення перевірок для бізнесу ».

 

Заступник міністра зазначила, що питання про передачу митниці на аутсорсинг знаходиться на початковій стадії і ніякого рішення про передачу всієї митної служби або окремих митниць поки не розглядається: на сьогодні створена робоча група, яка детально вивчить досвід інших країн, проведе переговори з постачальниками послуг і зробить висновки .

 

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%