Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

НБУ змінив правила купівлі валюти для бізнесу

П'ятниця, 27 листопада 2015 11:23

Національний банк України (НБУ) зробив більш жорсткими правила купівлі валюти для бізнесу (під зовнішньоекономічні контракти). Тепер юридичні особи і підприємці зобов'язані купувати або обмінювати валюту за зовнішньоекономічним договором через один банк. Встановлено також порядок переведення контракту на обслуговування в інший банк. Відповідну постанову №822 опубліковано на сайті регулятора, пише РБК-Україна.

Згідно з документом, постанова вступає в силу сьогодні, 27 листопада. У постанові говориться, що юрособи та підприємці-резиденти для купівлі або обміну валюти, призначеної для розрахунків за кожним зовнішньоекономічним договором з нерезидентом, зобов'язані проводити цю операцію через одного суб'єкта ринку.

В постанові йдеться, що якщо клієнт переводить зовнішньоекономічний договір на обслуговування до іншого суб'єкта ринку, він зобов'язаний надати дозвіл на отримання даних про незавершені розрахунки за цим договором. Суб'єкт, якому перекладається договір повинен при цьому звернутися до першого суб'єкту ринку, через який здійснювалися розрахунки за договором, для того, щоб отримати інформацію про незавершені розрахунки. Обмін даними повинен проходити через електронну пошту Нацбанку.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%