Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Експерт: відставка Кабміну призведе до девальвації гривні і припинення співпраці з МВФ

Вівторок, 16 лютого 2016 10:16

Відставка уряду призведе до зупинки початих реформ, призупинення кредитування з боку МВФ і подальшу девальвацію гривні. Про це заявив у своєму блозі економіст, голова громадської організації «Українське товариство економічних свобод» Марян Заблоцький, пише РБК-Україна.

«Сьогодні звіт уряду - кульмінація довгих місяців розхитування політичної та економічної ситуації в Україні», - сказав він.

"Відставка уряду та неможливість призначення нового майже точно означає дострокові парламентські вибори. Це призведе до зупинки поточних реформаторських ініціатив, призупинення на невизначений термін кредитування з боку МВФ,подальшу девальвацію гривні", - підкреслив економіст.

Заблоцький зазначив, що проблеми з МВФ та курсом гривні наявні уже сьогодні, головна причина яких - поточна політична нестабільність.

"Тому для усіх сторін поточних політичних баталій та взаємного тролінгу немає іншого виходу як сідати за стіл переговорів та домовлятись", - вважає він.

Експерт також навів проблемні моменти у співпраці уряду і Верховної Ради. Зокрема,парламент розглянув менше половини поданих урядом законопроектів.

"Головна причина низької продуктивності - мала кількість ефективних днів для голосувань у Верховній Раді. В місяць їх є реально штук 4-5", - зазначив він.

"По-друге, рівень співпраці всередині коаліції для підтримки урядових законопроектів може явно бути кращим. Так, в цілому, було розглянуто 45% із поданих урядом законопроектів. Із цих розглянутих кожен четвертий був відхилений або відправлений на доопрацювання. Натомість 63% президентських законопроектів було розглянуто, з яких лише 1% було відхилено", - сказав Заблоцький.

Крім того, він наголосив, що побороти корупцію на державних підприємствах можна тільки одним способом - приватизувати їх.

"Але, на жаль, приватизація системно не знаходить підтримки в парламенті", - зазначив економіст.

 

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%