Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

В Україні з травня подорожчають залізничні вантажоперевезення

Вівторок, 05 квітня 2016 15:33

В цьому році буде одноразове підвищення на 15% з 1 травня, але середньорічне підвищення складе 10% ", - сказав в. О. Голови правління" Укрзалізниці ".

Публічне акціонерне товариство «Українська залізниця», створене на базі Державної адміністрації залізничного транспорту України ( «Укрзалізниця»), з 1 травня поточного року підвищить тариф на вантажоперевезення залізничним транспортом на 15%, повідомив журналістам виконуючий обов'язки голови правління компанії Євген Кравцов.

«Нам довелося провести зміни в фінплані, тому що не був узгоджений початковий рівень підвищення тарифів. В цьому році буде одноразове підвищення на 15% з 1 травня, але середньорічне підвищення складе 10% », - сказав Кравцов.

Він також повідомив, що у фінплані «Укрзалізниці» на цей рік була скорочена програма капітального будівництва та модернізації, при цьому соціальна програма залишилася без змін. Зокрема, в цьому році заплановано підвищити зарплату залізничникам двічі на 5%.

Як повідомляв УНІАН, раніше «Укрзалізниця» планувала в 2016 році підвищити тариф на перевезення вантажів на 30% в два етапи: з 1 січня 2016 року на 15% і з 1 липня - ще на 15%.

2 березня Кабінет міністрів України схвалив проект фінансового плану «Укрзалізниці» із середньорічним підвищенням тарифів на залізничні перевезення вантажів на 10%, а не на 15%, як планувалося раніше.

При цьому в фінплані не передбачено підвищення тарифів на пасажирські перевезення, крім 5% на перевезення в першому класі швидкісних поїздів категорії «Інтерсіті +» і збільшення прибутковості від підвищення класності та сервісу деяких поїздів.

Чистий прибуток компанії в цьому році прогнозується в розмірі 96,8 млн грн. Крім того, «Укрзалізниця» планує в 2016 році отримати 74,41 млрд грн доходів, а також освоїти 11,19 млрд грн капітальних інвестицій.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%