Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

«Київводоканал» з 4 квітня обслуговується банком Порошенко

Середа, 06 квітня 2016 14:34

Раніше обслуговуванням «Київводоканалу» для отримання платежів від споживачів послуг займався банк «Хрещатик»

ПАТ «Акціонерна компанія« Київводоканал »(Київ) з 4 квітня 2016 року змінило реквізити для оплати споживачами послуг з централізованого водопостачання та водовідведення, відкривши рахунок для таких цілей в ПАТ« Міжнародний інвестиційний банк »(МІБ, Київ), повідомляється на сайті компанії, пише Інтерфакс-Україна.

Раніше обслуговуванням «Київводоканалу» для отримання платежів від споживачів послуг займався банк «Хрещатик» (Київ), останнім часом випробовував труднощі в розрахунках з клієнтами.

Національний банк України 5 квітня визнав банк «Хрещатик» неплатоспроможним унаслідок проблем з ліквідністю і передав його Фонду гарантування вкладів фізичних осіб, який ввів в банк тимчасову адміністрацію.

Згідно з даними Нацбанку на 1 січня 2016 року, основним акціонером «Міжнародного інвестиційного банку» виступає президент України Петро Порошенко, який сумарно володіє 60% акцій компанії.

Міноритарними співвласниками фінустанови виступають бізнес-партнери П.Порошенко - перший заступник голови фракції партії «Блок Петра Порошенка» Ігор Кононенко (14,94%), а також перший заступник секретаря Ради національної безпеки і оборони України Олег Гладковський і глава ТОВ «Дніпропетровський дослідний завод «Енергоавтоматика», голова наглядової ради ПрАТ «Іста-Центр» Олег Зимін (обидва - по 9,9008%).

Крім того, акціями банку володіють Катерина і Сергій Ворушиліна (2,5994% і 2,5984% відповідно), а також син президента України Олексій Порошенко (0,0061%) і дружина О.Гладковского - Юлія Гладковська (0,000001%) .

МІБ заснований в 2008 році. Згідно з даними Нацбанку України, на 1 жовтня 2015 року з розміром загальних активів (4,74 млрд грн) банк займав 31-е місце серед 123 діючих банків. Його чистий прибуток за перше півріччя 2015 року склала 10,45 млн грн.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%