Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

За два місяці експорт до ЄС становить більше 700 млн. дол. США, - Владислава Рутицька

Понеділок, 11 квітня 2016 13:48

МІНІСТЕРСТВО АГРАРНОЇ ПОЛІТИКИ ТА ПРОДОВОЛЬСТВА УКРАЇНИ

Повідомляе Урядовий портал:

Заступник Міністра з питань євроінтеграції взяла участь у круглому столі «Угода про асоціацію між Європейським Союзом та Україною, Грузією і Молдовою: перші підсумки реалізації». До обговорення викликів та шансів, зокрема ЗВТ, були запрошені представники державних органів влади, дипломатичних установ, бізнесу та експертного середовища.

«За результатами двох місяців 2016 року експорт до Європейського Союзу складає більше 700 млн. дол. США. Для прикладу роботи ЗВТ наведу загальний показник експорту за підсумками 2015-го - він становить 4,2 млрд. дол. США. Висновки можете робити самі», - відзначила заступник Міністра.

Також Владислава Рутицька звернула увагу на використання квот українськими виробниками. Станом на початок квітня експортери повністю використали квоти з меду, цукру, ячмінної крупи та борошна, оброблених томатів, виноградних та яблучних соків, на 97% - квота на овес.

«Це ті квоти, які мають назву «перший прийшов – перший обслуговуєшся». Щодо позицій за принципом ліцензування, то тут вже повністю використана квота з кукурудзи, на 88%- з пшениці та квартальна квота з постачань м’яса птиці», - зазначила вона.

Окрім того, заступник Міністра ще раз відзначила важливість процесу гармонізації законодавства України до вимог Європейського Союзу.

«Повномасштабне впровадження стандартів якості, які необхідні для експорту до ЄС, приведуть до загального росту якості української продукції та відкриють можливості для виробників експортувати на весь світ. Зараз ми ведемо щоденну роботу над приведенням у відповідність до всіх європейських вимог у законодавчій сфері. Затверджено план на 2016 рік, є відповідний перелік нормативно-правових актів, які мають вступити в дію у найближчі роки. Мінагрополітики спільно з Держветфітослужбою, а також міжнародними донорами технічної допомоги активно продовжують розробляти підзаконні акти, частина з яких вже знаходиться на погодженні в центральних органах виконавчої влади», - наголосила заступник Міністра.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%