Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Міністерство фінансів вітає ухвалення Верховною Радою законопроекту, що сприятиме реструктуризації зовнішніх боргових зобов’язань

Вівторок, 12 квітня 2016 14:41

Повідомляє Урядовий портал

Міністерство фінансів вітає ухвалення Верховною Радою проекту закону №3677, що продовжить строк дії закону, який дає підстави для введення тимчасового зупинення платежів за деякими зовнішніми борговими зобов’язаннями. Даний крок сприятиме реструктуризації зовнішніх боргових зобов’язань.

Міністерство фінансів активно працює над оздоровленням системи державних фінансів та зменшенням боргового навантаження на державний бюджет. З цією метою у минулому році Міністерство фінансів успішно провело реструктуризацію 13 з 14 серій облігацій зовнішніх державних позик та гарантованих державою єврооблігацій, що входили до периметру реструктуризації державного та гарантованого державою боргу. Таким чином, наразі із загальної суми вже врегульовано зовнішніх боргових зобов’язань України на суму понад 19,4 млрд. дол. США. Не врегульованими залишаються питання реструктуризації облігацій зовнішніх державних позик з погашенням у грудні 2015 року, на суму 3 млрд. дол. США та гарантований державою борг «Укравтодору» обсягом 100 млн. дол. США.

Міністерство фінансів намагається досягти домовленості з кредиторами за цими зовнішніми борговими зобов’язаннями, що дозволить досягти цілей реструктуризації, встановлених у програмі співробітництва України з МВФ «Механізм розширеного фінансування». Водночас на час проведення переговорів щодо реструктуризації цих боргових зобов’язань, Уряд був змушений запровадити тимчасове зупинення платежів за цими боргами згідно із Законом України «Про особливості здійснення правочинів з державним, гарантованим державою боргом та місцевим боргом» у грудні 2015 року.

Беручи до уваги, що строк дії Закону України «Про особливості здійснення правочинів з державним, гарантованим державою боргом та місцевим боргом» закінчується 1 липня 2016 року, Міністерство фінансів ініціювало скасування кінцевої дати чинності дії цього закону, що дозволить Україні мати достатньо часу для реструктуризації зазначених зовнішніх боргових зобов’язань. Якщо з держателі облігацій зовнішніх державних позик з погашенням у грудні 2015 року та кредитор за гарантованим державою кредитом «Укравтодору» погодяться на реструктуризацію зазначених боргових зобов’язань, тимчасове зупинення платежів за таким відповідним борговим зобов’язанням буде припинено в дату вчинення відповідних правочинів щодо реструктуризації та зміни умов відповідного боргового зобов’язання.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%